Şanlıurfa?da, Mevlana`yı anma töreni

Şanlurfa?da, Harran Üniversitesi, Mevlana Hazretlerinin 743`üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma etkinlikleri kapsamında, Şeb-i Arus programı düzenledi.

GÜNCEL 23.12.2016 09:20:43 1458 0
Şanlıurfa?da, Mevlana`yı anma töreni

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyelerinin yer aldığı semah gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hz. Mevlana’yı anma törenine; Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Müftüsü İhsan Açık, Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz, Dekanlar, Öğretim üyeleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. 


Törende konuşan Rektör Taşaltın, "600 yıl batıya medeniyet dersi veren bir uygarlığın temellerini Ahmet Yesevi, Mevlana Celaleddini Rumi atmıştır. Mevlana’nın sözlerini çok işittik. Ama o dergahtaki kalanların yaptıkları neydi, bu konuyla ilgili araştırma görmedik. Oradaki talebelerin eğitimleri nasıl olduğuna dair bilgiler yok. İslam ittihadı emreder, müzikte de bu böyledir. Çocuklarımıza batı müziği dinlememelerini tavsiye edelim. Bizi bölmeye çalıştıkları gibi müziğimizi de bölüyorlar. Bizi biz yapan, kuvvetleştiren değerlerimize sahip çıkalım” diye konuştu.