Şanlıurfa`da ilk Evet bürosu açıldı

16 Nisanda yapılacak olan halk oylaması için Şanlıurfa`da ilk evet bürosunun açılışını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye?nin 16 Nisanda `evet` diyerek yeni bir sayfa açacağını söyledi.

GÜNCEL 17.03.2017 13:18:21 1305 0
Şanlıurfa`da ilk Evet bürosu açıldı

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Şenevler Mahallesinde 16 Nisan halk oylaması için evet bürosu açıldı. Büronun açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti il teşkilatı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Büronun açılışında konuşan Çiftçi, büronun açılışında emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından tüm katılımcılara seslenen Çiftçi, "Son derece erdemli bir duruş sergilenmiştir. 16 Nisandaki halk oylaması daha da aydınlık günler ve yarınlara daha da hızlı koşan bir Türkiye içindir. Güzel ülkemizin her alanda gelişerek daha da etkin olması için 16 Nisan çok önemli bir tarihtir" dedi.


Bakanlara yönelik Avrupa ülkelerindeki tutumu eleştiren Çiftçi, "Yurdumuzda mevcut gelişmelere hep birlikte tanıklık ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren halk oylamasına 16 Nisan tarihinde gidiyoruz. Fakat dış ülkeler tarafından Avrupa'da ülkemizin bakanlarının nasıl bir muameleyle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Yeri denizli escort mi insan hakları, demokrasi ve propaganda özgürlüğü deniyor. Oysaki oradaki çalışmalar sadece Türkiye sınırlarını ilgilendiren, anayasal düzenlemesi ile ilgili uluslararası bir zeminde hukuksal olan bir çalışmadan ibaret. Eğer bir ülkenin sadece ve sadece kendi korkuları varsa ve kendisi diğer ülkenin gelişmesini engelliyorsa o ülkelerde insan hakları, diploması ve hukuktan bahsedilemez" diye konuştu.
Çiftçi ve diğer konuşmacıların değerlendirmesinin ardından yoğun katılımın olduğu büronun açılışı gerçekleştirildi.