Şanlıurfa`da Gaziler Onuruna Yemek Verildi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şubesi ile Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği?ni ziyaret ettikten sonra, akşam da gaziler onuruna verilen yemekte şehit ai

YEREL 20.09.2019 15:59:41 1370 0
Şanlıurfa`da Gaziler Onuruna Yemek Verildi

 

 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şubesi ile Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettikten sonra, gaziler ve gazi aileleriyle yemekte bir araya geldi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından gaziler onuruna verilen yemek programına eşi Gülhan Erin ile katılan Vali Erin, programa katılan gaziler ve şehit aileleri ile tek tek ilgilendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti, yemek ikramı ve okunan duaların ardından kürsüye gelen Vali Erin, katılımcıları selamladıktan sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Türk milletinin binlerce yıllık şanlı bir geçmişe sahip olduğunu ve tüm dünyaya nizam veren bir millet olduğunu ifade eden Vali Erin, bu tarihin büyük mücadeleler tarihi olduğunu söyledi. Sultan Alparslan’dan Cumhuriyet tarihine kadar olan süreç hakkında bilgiler aktaran Vali Erin, “Dünyanın dört bir tarafında at koşturan, hakkı, hukuku, adaleti ve merhameti dünyanın dört bir tarafına yaymak için büyük mücadele veren ataların, dedelerin, babaların çocuklarıyız. Yeni yetme bir millet değiliz. Ama böyle olmadığımızı önce bizim bilmemiz, çocuklarımızın bunun şuurunda olmasını sağlamamız, sahip olduğumuz büyük tarihi geçmişi, kökü derinlere inen şanlı geçmişimizi bilmemiz, sahip çıkmamız, yaşamamız ve gelecek nesillere aktarma zorunluluğumuz vazgeçilmez bir husustur” dedi.

Var olma mücadelesinde bu topraklarda bir an boşluk olmadığını dile getiren Vali Erin, “Atalarımız, dedelerimiz ve bugünkü kahraman evlatlarımız hala devam etmekte olan emperyalist ve Siyonist zihniyetin emellerini gerçekleştirmelerini engellemek için Suriye’de, Irak’ta, topraklarımızın içerisinde yirmidört saat esasına göre nöbet tutan kahraman Mehmetçiğimiz, polisimiz, güvenlik teşkilatımız ve bu uğurda toprağa düşen şehitlerimiz var. Her karışı şehit kanıyla sulanan böyle bir toprak parçası dünyada yoktur” diye konuştu.

Yüz yılı aşkın süre sürekli toprak kaybeden Türk milletinin, Sakarya meydan muharebesi ile savunma pozisyonundan çıkıp toprak kazanmaya başladığını, taarruza geçtiğini dile getiren Vali Erin, Sakarya meydan muharebesinin bu anlamda bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Kazanılan zaferin hemen akabinde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından gazilik ünvanı verilişinin yıldönümünün bu vesile ile kutlandığını belirten Vali Erin, “Bu vesile ile tüm gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı milletimiz ve devletimiz adına bir kez daha iletmek istiyoruz. Şehitlerimizin mekanının cennet olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz” diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun selamlarını katılımcılara iletti.

 Programda bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan da bu günün sadece Kıbrıs Gazilerinin günü olmadığını, insanlık adına Kore’de savaşanların, Kıbrıs’taki soydaşlarımıza Cumhuriyeti hediye eden, terörle mücadelede büyük fedakarlık gösteren gazilerin günü olduğunu ifade ederek, gazilerin bu şekilde onore edilmesinden dolayı Vali Erin’e teşekkür etti.

Gazilerin çok sabırlı insanlar olduklarını ve milli mücadele madalyasını 45 yıl sonra aldıklarını ifade eden Aslan, 600’den fazla Kıbrıs Gazisi’nin uğruna canlarını vermeye hazır oldukları Kıbrıs’ı tekrar görmek istediklerini ve bu taleplerine Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin olumlu yanıt verdiğini ifade ederek, 6 Ekim’de 20 kişilik bir grupla Kıbrıs’ı ziyaret edeceklerini ifade etti. Tüm gazilerin bu şekilde Kıbrıs’ı görmek istediğini dile getiren Aslan, diğer belediye başkanlarını da gazilerin bu talebine destek olmaya davet etti.

Programın düzenlenmesine katkı sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Kaytan da vatan için canını siper eden güzide bir toplulukla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Erin’i gaziler onuruna düzenlediği programdan dolayı teşekkür etti.

Gaziler Derneği Başkanı Aslan’ın gaziler adına yaptığı talebi tüm belediye başkanlıklarına ileteceğini ve elinden geleni yapacağını söyleyen Kaytan, “Canınızı siper ettiniz. Anneleriniz, babalarınız, çocuklarınız bu acıyı yaşamaya devam ediyor. Allah’ın sayesinde, sizlerin sayesinde biz huzurlu yaşıyoruz. İyi ki vardınız, iyi ki varsınız, iyi ki şimdi aramızdasınız” diyerek, programa katılan gazileri ve şehit ailelerini selamladı.