Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan 356 binanın yıkım işlemlerinin hızlıca devam ettiğini açıkladı.

.

YEREL 6.03.2023 11:08:00 606 0
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan 356 binanın yıkım işlemlerinin hızlıca devam ettiğini açıkladı.

 Vali Ayhan, sosyal medya hesabından kentte hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve acil yıkılacak 356 binanın yıkım işlemlerinin hızlıca devam ettiğini açıkladı.

dün  Halilye ilçesinde bir binanın yıkılmasının ardından açıklamalarda bulundu. Vali Ayhan,  Ağır ve orta hasarlı binalarda doğal gaz, elektrik ve suyun kesildiğini aktardı.

Ayhan ayrıca acil yıkılacak 356 binanın yıkım işlemlerinin hızlıca devam ettiğini bildirdi. Şanlıurfa Valisi “Bu süreçte tüm uyarılarımızı dikkate alarak ağır hasarlı ve riskli binalarımıza girmeyen vatandaşlarımıza bir kez  daha teşekkür ediyorum.” dedi.

“TEDBİR HER ZAMAN HAYAT KURTARIR”

Vali Ayhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

“Ağır ve orta hasarlı binalarımıza yönelik; doğal gaz arzının kesilmesi, elektrik ve suyun kesilmesi, binaların emniyetimizce güvenlik çemberine alınması vb. aldığımız tedbirler hamdolsun işe yaradı.  Dün çöken binadan dolayı hiçbir vatandaşımız zarar görmedi. Hasar  tespit çalışmalarımız devam ediyor.  Yıkık 463 binamızın enkazını kaldırdık.  Acil yıkılacak 356 binanın yıkım işlemleri hızlıca devam ediyor.  Ağır hasarlı 2.700 binanın hukuki süreçleri bitince ekiplerimiz yıkım işlemlerini tamamlayacaktır. Bu süreçte tüm uyarılarımızı dikkate alarak ağır hasarlı ve riskli binalarımıza girmeyen vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Unutmayalım, tedbir her zaman hayat kurtarır. Hepimize tekrar geçmiş olsun.”