Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, okul ziyaretlerinde öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

.

EĞİTİM 9.10.2023 14:50:00 1000 0
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, okul ziyaretlerinde öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Haftanın ilk iş günü mesaisine Haliliye ilçesinde bulunan Prof. Abdülkadir Karahan İlkokulunu ziyaret ederek başlayan Vali Şıldak, İstiklal Marşı okunurken öğrencilerle eşlik etti. Ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflara çıkan çocuklarla birlikte derse giren Vali Şıldak ‘Hayat Bilgisi’ dersinde öğrencilerle sohbet etti.

Küçüklere hayallerindeki mesleği soran Vali Şıldak, “Alacağınız eğitime  göre ileride mesleki hayatınıza yön vereceksiniz ama sadece yapacağınız iş için eğitim almadığınızı unutmayın. Ailesine, çevresine, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler olmak için yani aslında iyi birer insan olmak için eğitim alıyoruz. Çok kaliteli okullarda, çok iyi eğitim alabilirsiniz ama eğitim hayatınızı tamamladığınızda aldığınız eğitimle ailenize, çevrenize, ülkenize ve insanlığa faydalı olamıyorsanız aldığınız eğitim amacına ulaşmamış demektir. Sizlerin; milli ve manevi değerlerine bağlı, iyi eğitim almış, ahlaki değerleri özümsemiş, insanlık için yararlı işler yapan başarılı bireyler olarak yetişmenizi istiyoruz. Bu konuda başta öğretmenlerimiz ve sonra bizler elimizden geleni yapacağız. Siz yeter ki kendinize inanın ve güvenin” dedi.

Çocuklarla sohbetinin ardından öğretmenlerle de görüşen Vali Şıldak, “Her hafta ilk iş olarak okulları ziyaret ediyorum çünkü eğitim üzerinde en çok durduğumuz konu. Siz değerli öğretmenlerimizden çocuklarımız adına çok şey bekliyoruz. Onlar geleceğimiz, onların iyi bir eğitimle iyi yetişmiş birer birey olmaları sizlerin çabalarına bağlı. Bizler de eğitimin her yönüyle gelişmesi için çalışıyoruz. Her bir yavrumuzu kendi çocuğunuz gibi sahiplendiğinizden şüphemiz yok. Yürüttüğünüz bu zor görevde sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak,çıkışta okul bahçesinde bekleyen velilerle de selamlaşıp sohbet etti.