Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Yeşilay Haftası kapsamında yeşliay gönüllüleri ile bir araya geldi.

.

YEREL 7.03.2024 13:42:00 1134 0
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Yeşilay Haftası kapsamında yeşliay gönüllüleri ile bir araya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Yeşilay Haftası kapsamında yeşliay gönüllüleri ile bir araya geldi. Şanlıurfa’da gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla spor salonları, gençlik merkezleri ve çok sayıda semt sahası yaptıklarını ve gençlerin bu merkezlerde iyi bir eğitim aldıklarını söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Millet Bahçesinde düzenlenen programa Şanlıurfa Büyük şehir Belediye Başkanı Zeynel Abıdın Beyazgül Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Yeşilay Şube Başkanı Aziz Çiftçi ile Yeşilay gönüllüleri katıldı. Millet Bahçesinde gerçekleşen programda Yeşilay Şanlıurfa Şubesinin bağımlılıkla mücadelede yaptıkları faaliyetler ele alındı.

Başkan Beyazgül Yeşliay gönüllüleri ile bir araya geldi

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’GENÇLER İÇİN SPOR MERKEZİ SAYIMIZI ARTIRDIK’’

Şanlıurfa’da gençlere yönelik faaliyetler kapsamında birçok branşta spor merkezi sayısını artırdıklarını anlatan Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Aklımızı ve zamanımızı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Aklımızı ve zamanımızı kullanmaya engel olan işlerden biride bağımlılıktır. Aslında insanın zamanı kadar kıymetli bir şeyi yoktur. Her şey telafi edilebilir ama zamanı telafi edemezsiniz. Kaybettiğiniz zaman hiçbir zaman kazanılamıyor. Zekamızı, aklımızı ve zamanımızı öldürecek işlerden uzak kalmamız gerekiyor. Bunu iyi kullanmamız gerekiyor. En iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin zamanlarını nasıl iyi değerlendirebiliriz diye çalışmalar yaptık. 49 spor merkezi açtık. Burada çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. 1700’ün üzerinde madalya kazandık. Milli sporcu sayımız 1 iken bu sayı 100’ün üzerine çıktı. Gençlik merkezleri açtık. Gençlik merkezi sayısı 3 iken bu sayısı 23’e çıkardık. Bütün ilçelerimizde gençlik merkezleri açtık. Çocuklarımızın hayal güçlerini kullanmaları amacıyla Mezopotamya Living lab merkezini kurduk. Çocuklarımız bu merkezlerde robotik kodlama ve dijital çalışmalara katılıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz için bilim merkezi kurduk. Gerek fizik, gerek ruhen gerekse akıl olarak çocuklarımızın hayal güçlerini ortaya koymaları bakımından gereken tüm çalışmaları yaptık. Gençlerimiz için salon sporları açtık. Çocuklarımız bu merkezlerimizde güzel bir şekilde faydalanıyorlar. Çocuklarımıza güzel imkanlar sağlıyoruz’’ dedi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise gönüllülük esasıyla madde bağımlılığına karşı mücadele veren Yeşilay ekibinin bağımlılıkta mücadelede öncü isim olduğunu söyledi. Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Aziz Çiftçi, ise bağımlılıkla mücadelede çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Başkan Beyazgül Yeşliay gönüllüleri ile bir araya geldi