Şanlıurfa Valisi Tuna "3 Şehidimiz Var"

Şanlıurfa?da otogarda kimlik soran polislere askeriyeden emekli olan babasının silahıyla ateş eden 17 yaşındaki H.D.E 3 polisi şehit ederken, çıkan çatışmada 3 polis yaralandı. Saldırgan genç çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi.

GÜNCEL 11.07.2016 08:56:14 1474 0
Şanlıurfa Valisi Tuna
Haberin duyulmasının ardından çok sayıda polis hastaneye akın etti. Arkadaşlarının şehit düştüğünü öğrenen meslektaşları gözyaşlarına hakim olmazken, şehit polis yakınları da hastane de sinir krizi geçirdi.
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’da hastaneye gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Tuna çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Maalesef üzücü bir olay yaşadık. Bugün görevini yapmakta olan arkadaşlarımız otogarda normal arama, tarama faaliyeti esnasında karşılarına bir aile geliyor. Annesi, kız kardeşi ile beraber 17 yaşında genç bir delikanlı. Delikanlı aranılmak istemiyor ve o anda emekli uzman çavuş olan babasının silahını habersiz almış ve onun silahını taşıyor. Ailesinin ifadesiyle psikolojik sorunları olan bir genç delikanlı. O sırada ateş ederek oradaki 3 tane polisimizi yaralayıp, kaçıyor. Maalesef oradaki 3 polisimiz belirli aralıkla şehit oldular. Çok üzgünüz. 3 yaralı arkadaşımız var. Onların tedavileri yapılıyor. Onlarda herhangi bir sıkıntı yok. 17 yaşındaki saldırgan çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Terörle hiçbir alakası olmayan bir hadise. Bir asayiş olayında 3 arkadaşımızı şehit vermemiz bizi derinden üzmüştür. Milletimizin başı sağ olsun. Ailelerine devlet olarak destek olmaya çalışacağız. Şanlıurfa’da olmasını arzu etmediğimiz bir hadise bu” dedi.