Şanlıurfa Valiliği?nden Resmi İlan Genelgesi

Şanlıurfa Valiliğince, yerel yönetimlerin de aralarında bulunduğu tüm kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştireceği mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinin kanun hükümlerine göre yapılmasına ilişkin genelge yayımlandı.

YEREL 29.05.2019 17:10:29 1428 0
Şanlıurfa Valiliği?nden Resmi İlan Genelgesi

 

Şanlıurfa Valisi Abdullah ERİN imzası ile yayımlanan genelgede, yerel yönetimlerin de aralarında bulunduğu tüm kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştireceği mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinin kanun hükümlerine göre yapılması istendi.

BİK teşkiline dair 195 sayılı kanunun “Resmi ilanlar, Basın İlan Kurumunun şubesi bulunan yerlerin belediye hudutları içinde bu şubeler aracılığıyla yayınlanır.” hükmünün yer aldığı 31. maddesine atıfta bulunulan genelgede, Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen koşulların dışına çıkılmaması, arzu edilen rekabet ortamının oluşturularak kamu menfaatinin en üst seviyede sağlanması gerektiği vurgulandı.

Genelgede ayrıca süreli yayınlarda yapılmayan ilanlar alsancak escortiyle ihalelerin olası iptalleriyle kamu zararına meydan verilmemesi, kanunda belirtilen özel koşullar dışına çıkılmaması, doğrudan alım usulünün genel ihale yöntemi olarak algılanmaması, doğrudan temin hükümlerinden faydalanmak için gerçekleştirilecek ya da alınacak mal ve hizmetlerin bölünmemesi gerektiği belirtildi.

“Genelge yerel basın için büyük önem taşıyor”

Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdür Vekili Çağatay Adıgüzel Genelgenin yayımlanmasının hem kamu yararının en üst seviyede sağlanması hem de ayakta kalma mücadelesi veren yerel basın için büyük önem taşıdığı açıktır. Bu genelgenin yayınlanması ile ihalelerin daha şeffaf ve daha rakabetçi bir ortamda yapılması sağlayacaktır. Aynı zamanda Genelgenin yayınlanması yerel basın kuruluşları için büyük moral olmuştur. Bu sürece sunduğu katkı ve gösterdiği hassasiyet için Şanlıurfa Valimiz Sayın Abdullah ERİN’e şükranlarımı sunuyorum. Şanlıurfa için hayırlı olmasını dilerim.”