Şanlıurfa Kutsal Nur Kilisesinin Pastörü Konuştu

Şanlıurfa kent merkezindeki bir ekmek fırınını, Protestan Kilisesi`ne dönüştüren ve adını ?Şanlıurfa Kutsal Nur Kilisesi? koyan kilesinin pastörü Eyyüp Badem konuştu.

GÜNCEL 23.12.2015 14:27:52 3696 0
Şanlıurfa Kutsal Nur Kilisesinin Pastörü Konuştu

Şanlıurfa’da kilise açma fikrinin nasıl doğduğunu, cemaat sayılarını, Urfa’nın yapısı dolayısıyla kilise açarken her hangi bir çekince yaşayıp yaşamadıklarını anlatan Eyyüp Badem, Eyyübiye İlçesi Pınarbaşı Mahallesi Medine Pasajı arkasındaki fırını kiliseye dönüştürürken mülk sahibinin söz konusu yeri kendilerine seve seve kiraya verdiğini söyledi.
500 HİRİSTİYAN CEMAATİMİZ VAR
Urfa’da Hristiyan cemaati olarak artık evlere sığmadıklarını sayılarının 500’e ulaştığını hatırlatan Eyüp Badem, cemaatten bir kilise açma fikrinin doğduğunu ve kilisenin böylelikle açıldığını vurguladı.
ARTIK EVLERE SIĞMIYORDUK
Kilisenin pastörlüğünü yapan Eyüp Badem şunları söyledi ; “Şanlıurfa’daki cemaatimizin ihtiyacından dolayı böyle bir yeri kilise yaptık. Önceleri evlerde toplanıyorduk. Artık evlere sığmayınca böyle bir kilise açma ihtiyacı doğdu. Hristiyan kardeşlerimizin rahatlıkla ibadet edebilmesi ve mesih İsa’ya yaklaşması ondan gıda alması için böyle merkezi bir yerde kilise açma fikri denizli escort cemaatten. Sonradan araştırma yaptık. Kiralık hiçbir yer bulamadık. Buradaki harabeyi bulduk. Bu harabeyi tadilattan geçirdik. Tadilattan sonra burası kilise oldu. Burası ekmek pişirilen bir fırındı. Fırından önce de bir evdi. Evden fırına dönüştürmüşler. Fırın da işlemediği için bırakıp gitmişler. Biz de burayı ibadethaneye çevirdik. Burayı yıllık olarak kiraladık. 
BİZE BURAYI SEVE SEVE KİRAYA VERDİ
Buranın sahibi bize burayı kiraya verirken her hangi bir çekincesi olmadı. Dedi ‘Burada Allah’a ibadet edeceksiniz’ seve seve kiraya verdi. Adamda bir çekince yoktu yani. Dedi ‘Sonuçta siz de Allah’a inanıyorsunuz, Siz de insanları kötü alışkanlıklardan koruyorsunuz. İnsanların kötülük yapmasını engelliyorsunuz.’ Bunun için sevindiler yani. Ortalama 500 kişilik cemaatimiz var. Pazar günleri ayin yapıyoruz. Mesih İsa ile buluşuyoruz. Rabbimiz ile buluşuyoruz. Burası İsa’nın doğuş bayramında faaliyete geçti. Bu bayrama denk getirdik. Ondan dolayı da sevinçliyiz. İlk ayinimizi açılışımızı yaptığımız gün yaptık. Bundan sonra ayinlerimize devam edeceğiz. Ayine ilk katılım azdı. Yavaş yavaş katılım artacak. Birden olmaz.”