Şanlıurfa, Kent Ormanı İçin Düğmeye Basıldı

Şanlıurrfa Tüneli çıkış ağzına yakın noktada bulunan ağaçlık bölge `Kent Ormanı` olarak Şanlıurfa`ya kazandırılması için düğmeye basıldı.

GÜNCEL 14.06.2017 18:01:46 1647 0
Şanlıurfa, Kent Ormanı İçin Düğmeye Basıldı

DSİ ve Orman'dan çok büyük miktarda yeşil alanı değerlendirilmek üzere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine devredildi. Bir dizi temel atma törenine katılmak için Şanlıurfaya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, söz konusu alanın kent ormanı olması için belediye ile protokol imzaladı.

HALİLÜR RAHMAN KENT ORMANINA KAVUŞUYOR

Kent ormanı içerin Karaköprü - Haliliye'de bulunan 1092 dönüm alanı Şanlıurfa Büyükşehir belediyesine devreden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kent ormanı içerisinde spor tesisleri, sosyal tesisler,kır lokantası, büfe, yürüyüş yolları olması bekleniyor.Kent ormanın isminin ise Kent Ormanına  'Halil-Ür Rahman olacağı ilan edildi.

Karaköprü ile Haliliye ilçe sınırları arasındaki bölgede bulunan yeşil alanın sorumluluğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzalanan protokolle DSİ'den  Şanlurfa Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiş oldu.

2000'li yılların başlarında görev yapan Vali Muzaffer Dilek'in çabalarıyla DSİ'ye bırakılıp rant amaçlı kullanılmasına engel olunan GAP Vadisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği SU-KAY ve peyzaj çalışmalarıyla vatandaşların nefes aldığı bir cazibe alanı haline gelmeye başladı.  

Öte yandan GAP Vadisine ulaşımı kolaylaştırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmaları aralıksız sürüyor.