Saldırıya uğrayan Azadiya Welat çalışanı yaşamını yitirdi

Adana?da, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu yaşamını yitirdi.

YAŞAM 15.10.2014 09:37:50 1577 0
Saldırıya uğrayan Azadiya Welat çalışanı yaşamını yitirdi
Azadiya Welat gazetesinin dağıtıcısı olan 46 yaşındaki  Kadri Bağdu, motosikletli iki kişinin saldırısına uğramış ve ağır yaralanmıştı. Adana Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Bağdu’nun akşam saatlerinde hayatını kaybettiği açıklandı. Cenazesinin teslim alınması sonrası Bağdu’nun cenazesi, ilk olarak Şakirpaşa mahallesinde bulunan evine götürülecek. Ardından Bağdu için Karasu Kavşağı’nda cenaze töreni düzenlenecek ve buradan götürüleceği Dağlıoğlu mahallesinde bulunan Küçükoba Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Azadiya Welat çalışanı Bağdu’nun katledilmesi aralarında Özgür Gündem, DİHA, Azadiya Welat, JINHA, Demokratik Modernite, Özgür Halk’ın bulunduğu Kürt özgür basın kurumları çalışanları tarafından Özgür Gündem Gazetesi’nin Beyoğlu Maç Sokak’ta bulunan binası önünde saat 12.00’de protesto edilecek.

Otopsi Raporu

Kadri Bağdu’nun kaldırıldığı Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ön otopsi raporu açıklandı. Raporda Bağdu’nun ateşli silahla vurulduğu ve vücuduna 5 merminin isabet ettiği belirtildi. Raporda, sağ kulak kepçesinin üst kısmı, sağ çene köşesi, boynun sağ yanı, sağ oksititalde ve sol çene köşesinde ateşli silah yaraları olduğu tespit edildi. Raporda Bağdu’nun vücudunda çıkarılan 3 mermi çekirdeğinin Adana Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na, vurulduğu yerde bulunan üç mermi kovanının ise Adana Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na verildiği belirtildi.

HDP: Bağdu cinayeti planlı ve örgütlü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Adana’da Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu’nun katledilmesini yaptıkları yazılı açıklama ile kınadı.

HDP tarafından yapılan açıklama şöyle:

” Güpe gündüz bir gazete dağıtımcısının sokak ortasında ensesine kurşun sıkılarak katledilmesi 1990’lardaki kontra saldırılarını hatırlatmaktadır. ” Bugüne buca escort onlarca özgür basın emekçisi devlet destekli kontra saldırıları sonucu hayatını kaybetmiştir. Adana’daki cinayet de aynı yöntemle işlenmiştir. ” Sokak ortasında bir basın emekçisine kurşun sıkanların belli yerlerden destek aldığı açıktır. Bu cinayetin bütün yönleriyle araştırılması, aydınlatılması ve saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin derhal yargı önüne çıkartılması gerekir. ” Özgür basına yönelik gerçekleştirilen bu karanlık saldırıyı nefretle kınıyoruz.”

DİSK Basın-İş: Mesaj son derece açık ve net

DİSK Basın-İş konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çok bildik bir şekilde öldürüldü Bağdu, 90’lı yıllarda hafızamıza kazınan bir yönetimle, ensesinden vurularak. Mesaj son derece açık ve net. “Basın emekçileri ilk kez hedef olmadı, son da olmayacağını biliyoruz. Kontrgerilla’yı tasfiye ettiğini, ileri demokrasi getirdiğini söyleyenler, bir anda o günlere geri dönüverdiler. “Unutmayın, halk gerçekleri yazanları, gerçek peşinde koşanları, yalanlara karşı duranları unutmayacaktır.