Sağlıklı görünümüyle dikkat çeken Kral III. Charles'ın sırrı Mardin'de çıktı.

III. Charles'ın kulandığı sabun çeylanpınar'da

SAĞLIK 20.09.2022 09:17:00 2401 0
Sağlıklı görünümüyle dikkat çeken Kral III. Charles

. 15 yıl önce Mardin'i ziyaret eden Charles'ın yıllardır Mardin'den özel bir ürün sipariş ettiği öğrenilen bitkisel sabunlar Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yoğun ilgi görmeye başlamasına neden oldu.

   Özellikle 64 yıl boyunca kral olma hayaliyle bekleyen Prens Charles, annesi ve kraliçesi olan II. Elizabeth'in kaybıyla hayallerine kavuştu. Kral III. Charles olarak İngiltere'de yeni bir dönemi başlatan Charles'ın özel hayatı da herkes tarafından merak ediliyor. 

Evlilikleri ve çocukları bir yana Kral III. Charles hakkında ortaya çıkan bir gerçek herkesi şaşırttı. 

Bundan tam 15 yıl önce henüz bir prensken Mardin'e ziyaret gerçekleştiren Kral III. Charles, girdiği bir dükkanda karşısına çıkan zeytinyağlı ardıç katranı ve bıttım sabunundan asla vazgeçemediği öğrenildi.

PRENS CHARLES BITTIM SABUNUYLA YIKANIYOR!

Ziyaret sonrası İngiltere'ye dönen Kral III. Charles, Eski Mardin tarihi evlerinde dükkanı olan Mehmet Dede'ye ulaşarak Buckingham Sarayı'na sabun siparişi vermeye başladı. 

Bugün dahi o sabunları kullanmaya devam eden Charles'a Mehmet Dede 3 ayda bir bıttım sabunu gönderiyor. İngiltere elçiliğine gönderilen kargolar, kontrolden geçtikten sonra İngiltere Kraliyet sarayı olan Buckingham Sarayı'na ulaştırılıyor. Bu bilgilerin medy aracılığı ile gündeme gelmesinin ardından Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde doğal sabunlara olan ilgili artırdı. Sabun imalatçısı olan Mehmet Kaya doğal sabunlara olan ilgi nedeniyle piyasalara sabun yetiştirmekte güçlük çektiklerini ifade etti.