Rezalet!? Ceylanpınar Doktoruna Bile Sahip Çıkamıyor Artık

Ceylanpınar?da muayene olmak için hastaneye giden vatandaşlar, cildiye doktorunun eksikliğinden ve siyasilerin doktorlara sahip çıkamadıklarından dolayı mağdur olduklarını belirttiler.

YEREL 19.06.2019 15:56:34 1089 0
Rezalet!? Ceylanpınar Doktoruna Bile Sahip Çıkamıyor Artık

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne atanan Cildiye (Dermatoloji) doktorunun siyasiler ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün çabasıyla ilçeye gelmeden tayininin çıkarıldığı iddia edildi.

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde yıllardır cildiye doktoru olmadığı, yeni atanan Cildiye doktorunun da siyasiler ile Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün uğraşları sonucu, daha ilçeye ayak basmadan merkeze çekildiği iddia edildi. Vatandaşlar ise bu duruma tepki göstererek “Acilen bir cildiye doktoru atanması gerekiyor. Yaklaşık 100 bin nüfuslu bir ilçede cildiye doktorunun olmaması mümkün mü? En yakın hastane 1 saat uzakta ve 15 gün içerisinde randevu almamız mümkün değil. Ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Ceylanpınar’da bu sorunu dile getirecek,  çözecek adam yok mu” diye isyan ettiler.

Cildiye doktorunun yanı sıra Nöroloji, Kardiyoloji ve Beyin Cerrahı doktorlarının da eksikliğinden dert yakınan ilçe sakinleri, gelen doktorlara da sahip çıkamadıklarını söylediler. Yaşadıkları mağduriyeti anlatan Ceylanpınarlılar, özellikle siyasilerin ilçeye ve hastaneye sahip çıkmaları gerektiğine vurgu yaptılar.