Piyasadan haberler

AEFES… Şirket ile Tek Gıda-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yasal takvim çerçevesinde devam etmekte olup Tek-Gıda İş Sendikası tarafından, 29 Ocak 2024 tarihinde üretim tesislerimizde grev kararı alındığı ve anlaşma sağlanamadığı t

EKONOMİ 31.01.2024 08:54:35 63 0
Piyasadan haberler

AEFES… Şirket ile Tek Gıda-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yasal takvim çerçevesinde devam etmekte olup Tek-Gıda İş Sendikası tarafından, 29 Ocak 2024 tarihinde üretim tesislerimizde grev kararı alındığı ve anlaşma sağlanamadığı takdirde 26 Şubat 2024 tarihinde grev yapılacağı kararı duyurulmuştur. Tek-Gıda İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin gelişmeler ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

JANTS… Şirketin elektrik giderlerinin güneş enerjisinden yararlanarak karşılanması ve karbon ayak izinin azaltılması amacıyla ilave 10 MW lisansız Güneş Enerjisi yatırımı yapılmasına karar verilmiştir. Tamamlanan 5 MW ve Ortaklar mevcut fabrika binası üzerine yapılacak olan 1,2 MW ile toplamda 16,2 MW Güneş Enerjisi gücüne ulaşılacaktır.                                                                                                                                       Elektrik giderinin yaklaşık %50'lik kısmı bu yatırımlardan karşılanarak elektrik maliyetinin azalmasına yardımcı olacaktır. Konya ili Yunak ilçesindeki arazi üzerine yapılacak olan bu yatırımın ilk 5 MW ‘si 2024 yılı 4.çeyreğinde, ikinci 5 MW'si 2025 yılı 2.çeyreğinde devreye alınması planlanmıştır. Yapılacak olan yatırım 4.bölge teşviklerinden yararlanacaktır.

ORGE… 25.12.2023 tarihli açıklamamızda, Şirketin, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında Ardahan ilinde inşa edilecek olan Dinamik UPS Sistemi'nin yapımına yönelik olarak verdiği 10.480.070 USD+KDV (25.12.2023 tarihli TCMB döviz kuru ile 306.682.480 TL+KDV) tutarındaki teklife ilişkin İşveren TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. ile sözleşme görüşmelerine başlandığı kamuya duyurulmuştu. Bahsi geçen sözleşme imza süreci tamamlanmıştır. İşin 12 ayda bitirilmesi planlanmaktadır.

RALYH… GRTRK… Şirketin Bağlı Ortağı RAL ENERJİ A.Ş. nin mevcut güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarının yanında elektrik piyasasında tedarikçi olmak için 22.01.2024 tarihinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) lisans başvurusunda bulunmuştur.                                                                                                       Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)'nun 25.01.2024 tarih ve 12373-5 sayılı kararıyla, Şirkete ETS/12373-5/06087 Lisans numarasıyla 20 yıl süreli Elektrik Tedarik Lisansı verilmiştir. İlgili lisansın alınması ile birlikte, elektriğin toptan ve/veya perakende alınması ve satılması, ticareti, ithalatı, ihracatı ve diğer ticari faaliyetleri konusunda Şirket lisanslı olarak faaliyet gösterecektir. Bununla birlikte, yeşil enerji alanında, yenilenebilir enerjilerinin de alınması, satılması, ticareti ile ithalat ve ihracatının yapılması planlanmaktadır. Şirket bu sayede ülkemiz karbon ayak izinin düşürülmesine katkıda bulunacak ve sürdürülebilir bir gelecek için yeni adımlar atmış olacaktır.

PASEU… Şirketin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na "Yeşil Lojistik Belgesi" kapsamında yapmış olduğu başvurusu 30.01.2024 tarihi itibari ile olumlu onaylanmış ve Şirket "Yeşil Lojistik Belgesi" ni almıştır. Yeşil Lojistik belgesi, enerji verimliliği, emisyon kontrolü ve çevresel etki değerlendirmelerini içeren çeşitli önlemleri kapsamaktadır. Şirket, lojistik operasyonlarını çevre üzerinde olumsuz etkileri en aza indirgeyecek şekilde yönetmeyi ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir taşımacılık modeliyle faaliyetlerinde devamlılığı hedeflemektedir.

SISE… 15.01.2024 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyurulan, ICRON'un sermayesinin yalnızca Şişecam Investment B.V. tarafından 5 milyon USD karşılığında iştirak edilerek artırılmasına yönelik sermaye artırımı ve esas sözleşme değişikliğine ilişkin ticaret sicili tescil süreci tamamlanmış ve Şişecam Investment B.V.'nin ICRON'daki payı %15,66'ya yükselmiştir.

SISE… Şirketin 30.01.2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;                                                                             • Üretim Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sn. Abdullah Kılınç'ın 29.02.2024 tarihi itibariyle emekli olacak olması nedeniyle yerine 01.03.2024 tarihi itibariyle hali hazırda Avrupa Bölgesinden sorumlu Kıdemli Üretim Direktörü olarak görev yapan Sn. Beytullah Şahin'in atanmasına,                                                   • Genel Müdür Danışmanı olarak görev yapmakta olan Sn. Burak Büyükfırat'ın ise 01.02.2024 tarihinden geçerli olmak üzere Araştırma, Geliştirme ve Kalite Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına, karar verilmiştir.

TATGD… KCHOL… Ana ortak Koç Holding A.Ş.'nin 08.01.2024 tarihli özel durum açıklamasını takiben yapılan çalışmalar sonrasında, Şirkete ait Ram Dış Ticaret A.Ş. sermayesinin %7,5'ini temsil eden toplam 449.999,32 TL nominal değerli paylar ile Düzey Tüketim Malları Sanayi Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %1,1'ini temsil eden toplam 64.797,70 TL nominal değerli payların, toplam 32.275.800 TL bedel ile Koç Holding A.Ş.'ye devri tamamlanmıştır.

VESTL… VESBE… Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ ve Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ ile Türk Metal Sendikası arasında bugün toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır.

YGYO… Şirketin kredi raiting notu JCR Eurasia tarafından değerlendirilmiştir.                                                Uzun Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu : B+ (tr) / (Stabil Görünüm)                                                          Kısa Vadeli Ulusal Kurum Kredi Rating Notu : J4 (tr) / (Stabil Görünüm)                                                           Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Kurum Kredi Rating Notu : CCC / (Negatif Görünüm)                        Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Kurum Kredi Rating Notu : CCC / (Negatif Görünüm)

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: piyasadan haberler