Özgür Suriye Ordusu, YPG`ye destek kararı aldı

IŞİD`in saldırıları üzerine seferberlik ilan eden Rojava kantonları, herkesi silahlanmaya çağırırken Özgür Suriye Ordusu da YPG`ye destek verdi.

GÜNCEL 7.07.2014 11:50:48 1994 0
Özgür Suriye Ordusu, YPG`ye destek kararı aldı
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobani kentine bağlı köylere saldırması üzerine YPG ile başlayan çatışmalar birçok cephede şiddetlenerek sürüyor. Seferberlik ilan eden Rojava kantonları herkesi silahlanmaya çağırırken Özgür Suriye Ordusu da (ÖSO) YPG'ye destek verdi. Çatışmalarda onlarca ölü ve yaralı var.

IŞİD'İN HAMLESİ, YGP ENGELİNE TAKILDI

Irak'ta ilerleyişini sürdüren IŞİD'ın Irak ve Suriye arasındaki sınırı kaldırmaya yönelik hamlesi Rojava'da YPG engeline takıldı.
IŞİD, YPG'nin bölgedeki denetimine son vermek ve Irak'tan Suriye'ye açılan Tilkoçer sınır kapısını almak amacıyla Türkiye sınır hattına yakın kesimlerde yer alan Kürt kenti Kobane'ye saldırıyor.

3 SINIR KAPISINDAN 2'Sİ IŞİD'İN ELİNDE

Irak'ın Suriye ile olan üç sınır kapısından ikisi IŞİD'in elinde bulunuyor. Irak'ın Rabia ile Suriye'nin Til-Koçer kapısı ise YPG ve Peşmergelerin denetiminde. Kobane'yi alıp Irak sınırına yürümeyi amaçlayan IŞİD güçleri ile YPG savaşçıları arasında Kobane çevresinde ve köylerinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. IŞİD gruplarının çatışmalarda kullandığı tank ve ağır silahları Irak’tan Suriye’ye taşıdığı öğrenildi.

ÇATIŞMALAR YOĞUNLAŞIYOR

Çatışmlar Kobani’nin Zor Mexar ve Xerab Eto köyleri çevresinde yoğunlaşıyor. Çatışmalarda IŞİD'in saldrısına karşılık veren YPG'nin bir çok noktada karşı saldırıya geçtiği ve bölgede her iki taraftan da çok sayıda ölü ve yarlı olduğu bildirildi. YPG kaynaklarına göre, şimdiye buca escort yaşanan çatışmalarda en az 100 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve çok sayıda askeri mühimmatın etkisiz hale getirildi. Çatışmalarda YPG'nin de en az 30 kayıp verdiği bildirildi.

ÖSO'DAN DA DESTEK GELDİ

Bu arada ANHA haber ajansı, YPG'nin Şiyux bölgesinde IŞİD askeri üslerine karşı düzenlediği operasyona Özgür Suriye Ordusunun da destek verdiğini duyurdu. ÖSO'nun yanı sıra IŞİD'e karşı Kürt orjinli El Ekrad örgütünün de çatışmalarda YPG'nin yanında yer aldığı ve üç örgütün çatışma bölgelerine takviye güçler sevk ettiği öğrenildi.