Osmangazi’deki camilerde Ramazan hazırlığı başladı

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların Ramazan ayında temiz ve hijyenik ortamda ibadet yapabilmeleri için camilerde temizlik çalışması başlattı.

YAŞAM 15.02.2024 17:47:39 69 0
Osmangazi’deki camilerde Ramazan hazırlığı başladı

Yıl içinde ilçedeki 366 caminin halılarını sürekli temizleyen Osmangazi Belediyesi ekipleri yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçedeki tüm camilerdeki halıları tek tek temizliyor.

Ramazan ayında yoğun bir cemaatin ziyaret ettiği camilerin daha temiz ve hijyenik olması, vatandaşların daha ferah bir ortamda ibaret etmesi için çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, 4 kişilik mobil ekiple Ramazan ayına kadar ilçedeki 366 camide 160 bin metrekare halıyı temizleyecek.

“366 camide 160 bin metre kare halı temizliği yapılacak”

Camilerde yapılan temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi ilçesindeki 366 camimizi, Osmangazi Belediyesi olarak belirli aralıklarla temizliyoruz. Yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçemizdeki tüm camileri temizleyerek mübarek ayda yoğun cemaatin geldiği bu mekanlarda sağlıklı bir ortamı oluşturuyoruz. Osmangazi ilçemizde 4 ekip oluşturduk. Bu ekipler Ramazan ayına kadar 366 camide 160 bin metrekare alanda halı temizliği yapacak. Yapılan temizlikler üstün teknolojiyle yapılıyor. Camilerde halılara anti bakteriyel ilaçlama yapılıyor ve halılardaki kir ve mikroplar vakumlu temizlikle ortadan kaldırılıyor. Temizliğin ardından esans kokusu sıkarak camilerimiz daha ferah ve güzel kokan mekanlara dönüşüyor” dedi.

 

 

Hibya Haber Ajansı