OKX ile Immutable iş birliği kullanıcıların Web3 oyun dünyasına katılmasını sağlıyor


Bu stratejik ortaklıkla birlikte, OKX Web3 Cüzdan Immutable Passport’a, OKX NFT Pazar Yeri ise Immutable Orderbook’a entegre edilecek ve her iki entegrasyon da Immutable zkEVM blok zincirinde gerçekleşecek.

GÜNCEL 21.03.2024 19:27:14 59 0
OKX ile Immutable iş birliği kullanıcıların Web3 oyun dünyasına katılmasını sağlıyor


Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede öncü rol oynayan teknoloji şirketi OKX ile öncü Web3 oyun platformlarından Immutable bugün yeni bir stratejik ortaklığa imza attıklarını duyurdu. Bu bağlamda şirketler, GameFi NFT Launchpad’i kullanıma sunacak ve Immutable’ın oyunculuk odaklı zkEVM zincirini  hem OKX Pazar Yeri’ne hem de OKX Web3 Cüzdan’a entegre edecek. Bu ortaklıkla, 50 milyonu aşkın kullanıcının oyun dünyasındaki NFT’ler ile dijital varlıklara erişme ve bunlarla etkileşim kurma deneyimlerinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Bu ortaklık sayesinde oyun stüdyoları, oyuncular ve oyun ekosistemi katılımcıları aşağıdaki yeniliklerden faydalanabilecek:

  • Immutable iş birliği ile geliştirilen, OKX NFT Pazar Yeri’nde sunulacak özel bir GameFi Launchpad
  • Polygon ile desteklenen, oyunculuk odaklı ve çığır açıcı bir ölçeklendirme çözümü olan Immutable zkEVM zincirinin, OKX Pazar Yeri ve OKX Web3 Cüzdan ile entegrasyonu
  • OKX Web3 Cüzdan’ın, Immutable’ın oyuncu kimliği çözümü Passport ile entegrasyonu
  • OKX NFT Pazar Yeri’nin, Immutable’ın Emir Defteri ve Pazar Yeri ağına dahil edilmesi
  • OKX ekosisteminde Immutable zkEVM zinciri desteği

Immutable’ın kurucu ortağı ve başkanı Robbie Ferguson bu gelişmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

“OKX ile iş birliğimiz, dünyadaki tüm oyunculara dijital mülk sahipliği sunma misyonumuzu destekliyor. OKX’in güçlü ekosistemi ve son teknolojisini Immutable’ın Web3 oyunculuğu alanındaki uzmanlığıyla birleştirerek, dünya çapında milyonlarca oyuncuya yeni oyun deneyimlerinin kapılarını açabileceğiz.”

OKX GameFi Launchpad’in önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması planlanıyor. Yani, Immutable zkEVM zinciri için planlanan ve merakla beklenen, Guild of Guardians, Shardbound ve Metalcore gibi global oyunların çıkışına tam zamanında yetişecek. Immutable üzerinde geliştirilen oyunlar, daha geniş bir kitleye ulaşmak ve oyuncu deneyimini geliştirmek üzere artık OKX’ten (ve OKX’in kapsamlı eğitici kaynağı Kriptopedi’den) yararlanabilecek.

OKX Baş İnovasyon Direktörü Jason Lau ise konuya dair şu değerlendirmede bulundu:

“Web3 oyunları ana akım olmanın eşiğinde. OKX olarak biz de, cüzdanımızı ve pazar yerimizi bu yeni nesil oyunlar ile oyun ögelerine erişmenin en iyi yolu haline getirmeye kararlıyız. Immutable’ın zkEVM zincirinde şu anda 270’ten fazla oyun geliştiriliyor. OKX Web3 Cüzdanımız sayesinde kullanıcılar; sorunsuz bir oryantasyon süreci, oynanış ve oyun içi ögeleri yönetme deneyimi yaşayabilecek. Ortaklığımızın getireceği yeni oyun deneyimlerini görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Yakın zamanda Immutable, platforma eklenen oyun sayısında 2023’ün 1. çeyreğine kıyasla 2024’ün 1. çeyreğinde yıldan yıla yüzde 900 artış elde ettiğini açıkladı. Son dönemdeki bu büyümeyle şirket, sadece son üç ayda 75’ten fazla oyunu bünyesine dâhil ederek Immutable’da sunulan toplam oyun sayısını 270’in üzerine çıkardı. Bu başarı, 2023’ün sonlarındaki Messari raporunda belirtilen yüzde 70’lik pazar payı tahminiyle de örtüşüyor. Dönüm noktası niteliğindeki bu iki başarı, OKX ortaklığıyla da birlikte değerlendirildiğinde, Web3 oyun sektörüne yoğun bir ilgiye ve sektörü bekleyen ciddi büyümeye işaret ediyor.

Bu ortaklığın oyuncu deneyimini zenginleştireceğine ve Web3 oyun dünyasına milyonlarca kullanıcıyı çekeceğine inanan OKX ve Immutable, bu müthiş potansiyelden yararlanmayı heyecanla bekliyor.

Konuyla ilgili en güncel gelişmeler için https://www.okx.com/ ve https://www.immutable.com/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.  

Hibya Haber Ajansı