Öğretmenlere Sınav Ücretleri Neden Ödemiyor?

Şanlıurfa?da en sert kış koşullarında Açık Lise ve ortaokul sınavlarında görev alan öğretmenlerin sınav ücretleri 2 ayı geçmesine rağmen ödenmiyor. 02-03 Ocak 2016 tarihlerinde yapılan sınavlarda görev alarak, zamlı sınav ücretlerini bekleyen yüzlerce öğr

EĞİTİM 7.03.2016 10:18:17 1526 0
Öğretmenlere Sınav Ücretleri Neden Ödemiyor?
Şanlıurfa’da en sert kış koşullarında Açık Lise ve ortaokul sınavlarında görev alan öğretmenlerin sınav ücretleri 2 ayı geçmesine rağmen ödenmiyor. 02-03 Ocak 2016 tarihlerinde yapılan sınavlarda görev alarak, zamlı sınav ücretlerini bekleyen yüzlerce öğretmenin elleri boş kaldı.
SENDİKALAR NEREDE ?
Sınav yapılalı 2 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen sınav ücretleri henüz yatırılmadı. Şanlıurfa’daki sendikalar siyaset yapmaktan, üyesi olan öğretmenlerin haklarını aramaya fırsat bulamıyor. Hükümetle toplu sözleşme yapıldığı sıralarda  “ Sınav Ücretlerini Yükselttik” diyerek, hava atan sendikaların,  02-03 Ocak 2016 tarihlerinde yapılan sınavlarda görev alarak, zamlı sınav ücretlerini 2 aydan fazla zamandan beri bekleyen Şanlıurfa’daki yüzlerce öğretmenin sorunuyla ilgilenmemesi dikkat çekiyor.
ÖĞRETMENLER AÇIKLAMA BEKLİYOR
Sınavında görev alan öğretmenlere, ücretleri ödenmediği gibi ödeme takvimi hakkında da herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili olarak sınavda görevli olan tüm öğretmenler, MEB tarafından yapılacak olan bir açıklamayı bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığının en azından bir açıklama yaparak ödeme tarihlerinin ne zaman olacağını veya sınavdan kaç gün sonra ödeme yapılacağını öğretmenlere duyurması bekleniyor.
SINAVA GİREN ÖĞRETMENLERE NE KADAR ÖDENECEKTİ ?
02 ile 03 Ocak 2016 hafta sonu gerçekleşen sınavlarda görev alan öğretmenlere bir gün için bina Yöneticisine 148,Bina Yönetici Yardımcısına 133 Türk Lirası Salon Başkanına 133 Türk Lirası, Gözetmene 118 Türk Lirası, Yedek Gözetmene 103 Türk Lirası ücret ödenmesi gerekiyordu. Ödemelerin de ek ders ücretleriyle birlikte yatırılması bekleniyordu. Ancak sınavın üzerinden 2 ayı aşkın bir zaman geçti halen ödenmedi.