Narlıdere Metrosu’nda Kaymakamlık İstasyonu açıldı

İzmir’de 24 Şubat’ta açılan Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu Kaymakamlık da hizmet vermeye başladı.

GÜNCEL 5.03.2024 11:27:58 64 0
Narlıdere Metrosu’nda Kaymakamlık İstasyonu açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve başladığında yüzde 12 seviyesinde olan, 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu, 24 Şubat’ta düzenlenen törenle açıldı.

Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olan Narlıdere Metrosu’nun tamamlanmayan istasyonu Kaymakamlık da hizmet vermeye başladı. Narlıdere Metrosu'nun ön işletim sürecinde 15 dakikalık sefer planı uygulanıyor. İlerleyen dönemde bu süre kısalacak.

Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da sona eren mevcut hattın devamı olan hat üzerinde sırasıyla Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları yer alıyor. Son durak Kaymakamlık istasyonu, dün itibariyle hizmet vermeye başladı.

İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018’de, 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya teslim edildi.  Bu bedel, keşif artışları ile 287 milyon Euro’yu buldu. 

Hibya Haber Ajansı