Myanmar?a Bir Tepkide Osmanlı Ocaklarından Geldi

Myanmar hükümetinin Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik düzenlediği soykırım nedeniyle, Ceylanpınar Osmanlı Ocakları Başkanlığınca düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

GÜNCEL 11.09.2017 19:27:18 1636 0
Myanmar?a Bir Tepkide Osmanlı Ocaklarından Geldi

      Çarşı merkezinde bir araya gelen Osmanlı Ocakları ve STK üyeleri Arakan eyaletinde yaşamlarını sürdüren Müslümanlara yönelik sürdürülen sistematik işkence ve soykırımına yönelik Myanmar hükümetini protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren Osmanlı Ocakları Ceylanpınar Başkanı Mehmet Kesmez “ Arakanda Müslümanlara  yönelik katliam hortlarken, dünyanın Müslümanların sessizliğinden cesaret alan Budistler zulüm ve vahşetlerine her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Halep’te yükselen Rohingya görünmüyor İslam dünyasını pek çok kentinden ateş yükseldiği için Müslümanlar sadece o ateşin dumanını görebiliyorlar oysa arkasında çok daha büyük acıların yaşandığı Rohingya’yı, Myanmarı ve Arakan’ı ihmal ediyorlar.

Bu ihmal yüzünden Myanmar ve Burma’daki devlet Müslümanlara olan baskıları artıyor. diye konuştu. Basın açıklamasına katılanlar sessizce dağıldı.