Muhtarların maaşları arttı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, muhtarlara müjde verdi.

GÜNCEL 13.07.2013 16:10:45 1573 0
Muhtarların maaşları arttı
Birçok milletvekilinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’den muhtarların maaşlarının artmasının da içinde bulunduğu önerge geçerek yasalaştı. Milletvekili Gök’ün de imzasının bulunduğu önergeye göre muhtarların maaşı 460 TL’den 875 TL’ye çıktı.
Konu ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de bir konuşma yapan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök; “Sözlerimin hemen başında Anadolu’da kullanılan bir tabir vardır. Bu tabiri ifade ederek açmak istiyorum; Başkasının sofrasından yiğitlik yapmak kolaydır der Anadolu insanı, muhalefet olmakta, iktidar olmakta böyle bir şey olsa gerek, bizim soframızda ne var? 2002 öncesinde kurulan sofrada ne var? O rakamlardan kısmen bahsetmek istiyorum. Şuanda 2002 yılında muhtarlarımız bizim ürettiğimiz ve her an her dakika siyasetimizde canımız, ciğerimiz olan muhtar arkadaşlarımız, ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz onlarla beraber hizmet üretmeye devam ettik” dedi.
Biz muhtarları hiç unutmadık, özellikle sosyal güvenlik primlerinden özlük haklarının iyileştirilmesine muhtarların imkânlarının arttırılmasına, binalarının yenilenmesine ve bilgisayar verilmesine buca escort birçok katkı sağladık. Köy muhtarlarının primlerini 15 günden 30 güne tamamladık. Muhtarlarımıza çok büyük önem vermekteyiz, onlar bizim gözümüz kulağımız, sorunları istekleri en iyi bilen onlardır” dedi.