Moskova'daki silahlı saldırıda en az 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı

Stockholm, 22 Mart (Hibya) – Savaş teçhizatlı silahlı kişilerin Moskova'da Crocus Belediye Binası'na silahlı bombalı saldırısında resmi olmayan raporlara göre en az 40 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı.

GÜNCEL 22.03.2024 23:57:19 129 0
Moskova

Haber ajanslarının bildirdiğine göre Cuma akşamı konser salonunda en az iki patlama meydana geldi.

İnternette yayınlanan görüntülerde, bazı insanların arkalarında yanan konser salonunun çatısından yardım dilendiği korkunç sahneler görüldü. Diğer videoda ise binanın dışındaki sokakta tedavi gören kurşunla yaralanan kurbanların görüntüleri gösterildi.

Devlet yetkililerinin terör eylemi olarak soruşturduğu baskının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, Rus demiryolları ve diğer büyük kamu kuruluşlarının güvenliği artırdıklarını söylemeleri üzerine Moskova hükümetinin saldırıdan sonraki hafta sonu için yapılacak tüm kültürel, sportif ve diğer kitlesel etkinlikleri iptal edeceğini söyledi.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, saldırıyı "büyük bir trajedi" olarak nitelendirdi. Saldırının olduğu yere en az 70 ambulans sevk edildi.

Bu ayın başlarında ABD'nin başını çektiği batılı ülkeler terör uyarıları yayınlamış ve vatandaşlarına Rusya'daki halka açık toplantılara katılmamalarını söylemişti. 8 Mart'ta ABD Büyükelçiliği, "aşırılık yanlılarının konserleri de içerecek şekilde Moskova'daki büyük toplantıları hedef alma yönünde yakın planlarının olduğu ve ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat içinde büyük toplantılardan kaçınmaları tavsiye etmişti.

Acil servis ekipleri, "Saldırganların konser sırasında binanın girişine otomatik silahlarla ateş açtıkları ve ardından binada yangın çıktığı tahmin ediliyor" dedi. Yetkililer, video kanıtlarına göre saldırıda en fazla beş kişinin yer aldığını ancak daha fazlasının da olabileceğini söyledi.
 

Hibya Haber Ajansı