Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını, 0.50 puan indirimle, yüzde 8.25?ten, yüzde 7.75 düzeyine düşürdü.

EKONOMİ 20.01.2015 15:07:03 6326 0
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Faiz politikası alsancak escortiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerinin sert eleştirilerine maruz kalan Merkez Bankası, politika faizini 0.50 puan aşağıya çekti. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi destekleyecektir. “Dış talep zayıf seyrini korurken iç talep büyümeye ılımlı düzeyde katkı vermektedir. “Kurul, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmiştir.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta Merkez Bankası’nın faiz politikasını eleştirerek, “Dünyada herkes faizleri indirirken bizim merkez bankamız hala aynı yerde duruyor, inmiyor, neyi bekliyorsun sen? Şimdi ‘Merkez Bankası bağımsızdır’ diyebilirler, ben de bağımsızım” eleştirisinde bulunmuştu. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantıya katılan bakanların, Para Piyasası Kurulunda muhtemelen faiz indirimine gidileceğini temenni olarak ifade ettiklerini açıklamıştı.