Mega Polietilen'in 2024 hedefi 650 kişiyi daha istihdam etmek

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Mega Polietilen A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Hakan Özhan, sadece bu yıl içinde istihdam edecekleri kişi sayısını 650'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kadın istihdamını önemsediklerini belirten Özhan, yeni al

GÜNCEL 29.02.2024 17:32:36 71 0
Mega Polietilen

Türkiye'de tekstil alanında faaliyet gösteren Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş, 6 Şubat'ta 11 ili vuran deprem felaketinin ardından, bu bölgelerde istihdam sağlamaya yönelik yeni çalışmalarını hızlandırdı. Hali hazırda 600 işçi istihdam eden firma bu rakamı toplamda bin 250'ye yükseltecek. İstanbul ve Adıyaman'da örgü, apreleme ve hazır giyim yatırımlarında büyük atılımlara imza atan şirket, yeni projesindeki iş kollarının yüzde 75'lik kısmında ise kadınların istihdamına öncelik verecek.

"Problemleri hafifletmeyi hedefliyoruz"

Şirketin yıllık 60 milyon dolar ciro hedefinin olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanvekili Hakan Özhan, istihdam için yola çıktıklarını ve Avrupa'ya açılmak istediklerini ifade etti. Yapacakları 650 kişilik işçi alımı ile ilgili de konuşan Özhan, “6 Şubat depreminin Adıyaman'da yarattığı işsizlik ve ekonomik problemleri bir nebze de olsa hafifletmeyi hedefliyoruz" dedi.

“İstihdam daha da artacak"

Özhan, “İstihdam ve üretim için yola çıktık. Şu anki hedefimiz Avrupa'da İspanya, Almanya, İngiltere ve Hollanda'nın önemli marklarına ürün tedarik etmek. Buradan doğacak devlet teşvikini de en iyi şekilde kullanmak için planlamalar yapıyoruz. Hükümetin Bangladeş, Çin ve Vietnam'dan gelen hazır giyim ürünlerindeki vergi oranlarının artırması ile Türkiye'deki hazır giyim sektörünün önünü açacak ve sağlanan istihdam daha da artacak" diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı