Mardin'de de katliam gibi kaza; 19 ölü, çok sayıda yaralı var

.

YEREL 21.08.2022 13:27:00 554 0
Mardin

Gaziantep’teki kazanın bir benzeri akşam saatlerinde Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Kaza saat 17:00 sıralarında Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonunda oldu. 

Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

TIR KALABALIĞIN ARASINA DALDI

Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken saat 17:45 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde aralarında çocukların da olduğu 19 kişi yaşamını yitirdi. 26 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de otopsi için morga götürüldü.

Öte yandan kaza anı ve sonrası güvenlik kameraları ve cep telefonu kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinde kaza yerinde bulunan görevlilerle birlikte yurttaşların, hızla gelen TIR’ı görünce kaçıştıkları görüldü.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Tedavisi süren vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.


Anahtar Kelimeler: Mardin' katliam ; sayıda yaralı