Malatya Büyükşehir İtfaiyesi, Sivil Savunma Günü’nü kutladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 28 Şubat Sivil Savunma Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

YAŞAM 29.02.2024 17:48:03 69 0
Malatya Büyükşehir İtfaiyesi, Sivil Savunma Günü’nü kutladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Üyeleriyle bir araya gelerek sohbet eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu, Malatya İtfaiyesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Beydağı Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu, “Özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde yaşamış olduğumuz depremlerdeki yardımlarından ve tesislerini vatandaşlarımıza açmış olmalarından dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

Katipoğlu konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi olarak 6 Şubat 2023 depremleri sırasında itfaiye personellerimiz cansiperane bir şekilde çalıştılar. Ailelerini bırakarak enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için seferber olan ekiplerimiz kendi canlarını hiçe sayarak kurtarma çalışmalarını sürdürdüler. Enkaz altında kalan ekiplerimiz de oldu Allah’a çok şükür can kaybı yaşamadık. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı biran önce nasıl çıkarırız onun çabası içerisinde oldu. İtfaiye ekipleri sadece yangınlara ve kazalara müdahale etmez. Hayatımızın hemen her yerinde itfaiyecilerim müdahalesini görürsünüz. Örneğin bir köpek veya inek kuyuya düşer itfaiyeci gelir, kurtarır.”

Hibya Haber Ajansı