Macron, Charlie Hebdo saldırısında hayatını kaybedenleri andı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Charlie Hebdo saldırısında hayatını kaybeden kurbanları andı.

GÜNCEL 7.01.2024 23:38:55 79 0
Macron, Charlie Hebdo saldırısında hayatını kaybedenleri andı

Charlie Hebdo saldırısı, Ocak 2015'te Fransa'yı sarsan ve mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki ofisinde 11'i gazeteci ve güvenlik görevlisi olmak üzere 17 kişinin hayatını kaybettiği bir dizi terör saldırısı ve toplu katliam olarak tarihe geçti.

Macron, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "7-9 Ocak 2015 tarihleri arasında Fransa İslamcı terörün hedefi oldu. Katiller Charlie Hebdo'ya, Hyper Casher mağazasına ve polis memurlarına saldırarak özgürlüklerimizi yok etmek ve bizi bölmek istediler" dedi.

Macron yaptığı açıklamada, 2015 yılında Charlie Hebdo, Montrouge ve HyperCacher'e düzenlenen cihatçı saldırıların faillerinin "özgürlüklerimizi yok etmek istediklerini" ancak Fransızların "her zaman birlik içinde" olduğunu vurgulayarak, bu saldırıların 17 kurbanını saygıyla andığını belirtti.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne da, "Unutmuyoruz" dedi. Borne, bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin "ifade özgürlüğünü temsil ettikleri, görevlerini yerine getirdikleri için öldürüldüklerini" belirtti.

Charlie Hebdo katliamından dokuz yıl sonra, Pazar günü saldırıların gerçekleştiği yerde, başta eski Devlet Başkanı François Hollande ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo olmak üzere, konuşmaların yapılmadığı anma törenleri düzenlendi.

Hibya Haber Ajansı