L’Oreal Grup, Equileap’in Cinsiyet Eşitliği Raporu’nda ilk 10 şirket arasında yer aldı

L'Oreal Grup, dünya çapında 27 farklı sektördeki 3.795 halka açık şirketi çeşitli kriterlere göre değerlendiren Equileap’in yayınladığı '2024 Equileap Cinsiyet Eşitliği Raporu'nda dokuzuncu sıraya yükseldi. 7 yıldır üst üste Equileap Cinsiyet Eşitliği Ra

GÜNCEL 5.03.2024 09:42:22 63 0
L’Oreal Grup, Equileap’in Cinsiyet Eşitliği Raporu’nda ilk 10 şirket arasında yer aldı

L'Oreal Grup CEO’su Nicolas Hieronimus, "Yıllardır süregelen ilerlememiz ve çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık konusundaki taahhütlerimizin bir kez daha takdir edilmiş olmasından gurur duyuyoruz. Bu yıl ilk on şirket arasında yer almamızı sağlayan tüm ekiplere çabaları için teşekkürediyorum. Çalışan katılım anketlerinde de sonuçlarını gördüğümüz gibi çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık; şirketi daha iyi bir noktaya taşımakla kalmayıp çalışan memnuniyetine ve katılımına da önemli bir katkı sağlıyor" dedi.

L’Oreal Grup Çeşitlilik, Hakkaniyet ve Kapsayıcılık Sorumlusu Margaret Johnston-Clarke ise "L’Oreal Grup olarak yedi yıl üst üste Equileap Cinsiyet Eşitliği Raporu'nda yer almamızın altında hem şirket içerisinde hem de tedarikçilerimiz ve ortaklarımızla dışarıda cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiğimiz sağlam politikalar ve attığımız somut adımlar yatıyor. Kapsayıcı, başarılı ve ödüllendirici çalışma ortamlarını sağlamak için gerekli olan politikaları global ölçekte uygulamaya devam edeceğiz'" açıklamalarında bulundu. 

Equileap Cinsiyet Eşitliği Raporu şirketleri yönetim kurulu, icra kurulu, üst düzey yönetim ve genel işgücü pozisyonlarındaki cinsiyet dengesi; cinsiyete dayalı ücret farkı, ebeveyn izni, cinsel taciz ve tedarik zinciri ile ilgili politikalar gibi farklı kriterler açısından değerlendiriyor. L’Oreal'de kadınlar yönetim kurulu üyelerinin yarısını, icra kurulu üyelerinin yüzde 32'sini, üst düzey pozisyonların yüzde 57'sini ve uluslararası marka direktörlerinin yüzde 62'sini temsil ediyor.

Ayrıca L’Oreal cinsiyet eşitliği felsefesini ve taahhütlerini, dünya çapında 93.000'den fazla kişiye fayda sağlayan “Inclusive Sourcing (İş Gücüne Kapsayıcı Katılım)” gibi programlar aracılığıyla iş ekosistemine yayarken “Bilim Kadınları İçin” programıyla kadınların potansiyellerini gerçekleştirmelerini destekliyor.

L'Oreal Grup Hakkında

Dünyanın önde gelen güzellik şirketi L’Oreal Grup, 100 yılı aşkın süredir kendisini tek bir amaca adamıştır: dünya çapındaki tüketicilerinin güzellikle ilgili ihtiyaçlarını yerine getirmek. Varoluş amacı olan dünyayı harekete geçiren güzelliği yaratmak; L’Oreal Grup’un güzelliğe yaklaşımını kapsayıcı, etik, cömert, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğe bağlı olarak tanımlar. L’Oréal Grup, 36 uluslararası markadan oluşan geniş portföyü ve ‘Gelecek için L’Oreal’ programındaki iddialı sürdürülebilirlik taahhütleriyle herkese kalite, etkinlik, güvenlik, samimiyet ve sorumluluk açısından en iyisini sunmak için çalışır. 4.000’den fazla bilim insanı ve 5.500 teknoloji uzmanından oluşan özel bir araştırma ve inovasyon ekibiyle hareket eden L’Oreal Grup, Tekno-Güzellik güç merkezi olmaya odaklanırken, güzelliğin geleceğini yaratmaktadır.

Hibya Haber Ajansı