Litvanya'da bir gölün dibinde orta çağ askerinin kalıntıları ortaya çıkarıldı

Stockholm, 2 Mart (Hibya) – Dalgıçlar ve arkeologlar, Litvanya'daki Asveja Gölü'nün derinliklerinde bir ortaçağ askerinin kalıntılarını ortaya çıkardılar. Bu beklenmedik keşif, araştırmacılara Orta Çağ'da yaşayan bireylerin yaşamlarına dair nadir bir ba

GÜNCEL 2.03.2024 12:44:44 71 0
Litvanya

Bu, ortaçağ askerinin yanında bulunan olağanüstü derecede iyi korunmuş kişisel eşyalar sayesinde orta çağda bölgede benzersiz öneme sahip bir kaleyle olan potansiyel bağlarına işaret ediyor.

Şaşırtıcı bir şekilde ekip, Eski Dubingiai köprüsü olarak bilinen yerin orijinal direklerinin kalıntılarıyla da karşılaştı. Bunlar, günümüzde hala kullanımda olan bir köprünün yakınında bulundu.

Orta Çağ askeri, 2020 yılında Asveja Gölü'nde yapılan arkeolojik keşifler sırasında ortaya çıkarıldı. LRT English'ten arkeolog Elena Pranckenaite'e göre "dokuz metre derinlikte bir çamur ve kum tabakası altında" bulunan bu keşif herhangi bir standarda göre bile muhteşem.

İnsan kalıntılarından alüvyon ve tortuyu dikkatli bir şekilde çıkarmak için yüzen bir su pompası kullanıldı. Pranckenaite, LRT English'e "bir gömülme olmayan bu su altı bulgusunun benzersiz olduğunu ve Litvanya'da türünün ilk örneği olduğunu" söyledi.

Antropologlar tarafından yapılan ilk araştırmalara göre, keşfin genç bir adama ait olduğu belirtildi. İnsan kalıntılarını çevreleyen eserlere dayanarak genç adamın bir ortaçağ askeri olduğu sonucuna vardılar.

Arkeologlar, ortaçağ askerinin kalıntılarının yanı sıra, onun mesleğini gösteren eserler de ortaya çıkardı. Bir kılıç, iki bıçak ve kayışlar da dahil olmak üzere çeşitli deri nesneler bulundu. Ayrıca onun sağlam deri çizmeler giyerken öldüğünü de tespit edildi.

Hibya Haber Ajansı