Litvanya Druskininkai Belediyesi heyeti, Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezdi

Litvanya’dan gelen 15 kişilik heyet, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever iş birliğinde kente kazandırılan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezdi.

GÜNCEL 7.03.2024 17:54:04 66 0
Litvanya Druskininkai Belediyesi heyeti, Kayseri

Dijital belediyecilik ile ilgili AB projesi kapsamında kente gelen Litvanya’nın Druskininkai Belediyesi’nden 15 kişilik heyet, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti.

Gezi boyunca heyete eşlik eden Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, merkez hakkında bilgiler aktardı.  

Druskininkai Belediyesi İdare Müdürü Vilma Jurgeleviciene burada yaptığı açıklamada, “Buraya geldiğimiz için çok memnunuz. Engelsiz Yaşam Merkezi’niz bizi çok etkiledi. Bir hayırsever tarafından binanın yaptırılması, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmesi bizi çok etkiledi” dedi.

Özel çocuklara değer verilmesinin kendilerini hayran bıraktığını söyleyen Jurgeleviciene, “Keşke ülkemizde bu kadar çok fazla iyi hayırsever olsa. Bunu da belirtmek isterim ki, sizin engelli çocuklara ne kadar çok önem verdiğinizi, değer gösterdiğinizi gördük, bu bizi gerçekten hayran bıraktı” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı