Konya Büyükşehir gençler için “Pergel Fellowship Programı”nı başlattı

Konya Büyükşehir Belediyesi Kariyer Destek Eğitim Merkezi (KADEME), üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarına destek olmak için “Pergel Fellowship Programı”nı hayata geçirdi.

YAŞAM 29.02.2024 15:31:53 81 0
Konya Büyükşehir gençler için “Pergel Fellowship Programı”nı başlattı

Pergel Fellowship Programı, Konya’da okuyan ve mülakat sonucu seçilen 70 üniversite öğrencisine 3 ay boyunca 21. yüzyılın iş dünyasında başarılı olabilmeleri için gerekli olan yetkinlikleri kazandırmayı amaçlayan deneyim odaklı farkındalık eğitimi ve kariyer hızlandırıcı bir program olarak tasarlandı.

Program paydaşlarından olan Kapsül Teknoloji Platformu ve Sosyal İnovasyon Ajansı ile verilen eğitim ve temalar, program katılımcılarına daha kapsamlı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Kapsül Teknoloji Platformu ortaklığı ile gençlere bilgi iletişim teknolojileri okuryazarlığı eğitimi verilecek program kapsamında, Sosyal İnovasyon Ajansı ortaklığıyla da eleştirel düşünme ve problem çözme temasını işlenecek.

Program sayesinde katılımcılar, uzman eğitmenler eşliğinde interaktif eğitimlerle kariyer becerilerini güçlendirirken, saha gezileriyle sektördeki gerçek uygulamaları yakından gözlemleme fırsatı bulacak. Programın ana odak noktaları arasında Kariyer Planlama, Excel, Takım Çalışması ve Yapay Zeka Araçlarının Etkin Kullanımı gibi kritik konular yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı