Kızıltepe STK Platformundan 17 Aralık Operasyonu açıklaması

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yönetimi Hububat Ticaret merkezi toplantı salonunda bir araya geldi.

GÜNCEL 1.01.2014 15:43:47 1470 0
Kızıltepe STK Platformundan 17 Aralık Operasyonu açıklaması
Toplantıda gündem maddesi olarak 17 Aralık operasyonunu görüşen STK platformu yönetim kurulu operasyonun ülkeye zarar verdiğini belirterek tepki gösterdi.

Toplantı sonrasında yazılı basın açıklaması  yapan platform Başkanı Mehmet Şerif Öter, 17 Aralıkta İstanbul ve Ankara da yapılan yolsuzluk operasyonu henüz netleşmeyen yolsuzluklardan çok ülke ekonomisine ve siyasi istikrara büyük bir darbe vurduğu söyledi.

Öter “ Yolsuzluğa, rüşvete bulaşan her kim ise hukuk kuralları içerisinde cezasını çekmeli hiç kimse yolsuzluk yapanları savunamaz. Yapılan operasyonun şekil, zamanlama ve planlamasına bakıldığında birilerin yolsuzluğunu ortaya çıkarmaktan çok ülkenin siyasi ve ekonomik dengelerini bozmaya  yönelik olduğu izlenimi veriyor.

Biz Kızıltepe STK Platformu olarak ne hükümetin savunucusu nede muhalefetin muhalifiyiz. Gerçek demokrasilerde temel unsur olan STK’ların siyaseten olması gereken tarafsızlık pozisyonundayız. Ama ülkenin ve milletin  geleceği söz konusu olursa tarafız. Bu Ülkenin bir çakıl taşına zarar gelecekse bizler için siyasetin çok üstündedir. Son yıllarda ekonomik alanda atılım yapan ve barış süreciyle hızlı bir şekilde istikrara doğru yol alan  Türkiye’nin bu başarısı bazı güçleri ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Türkiye’nin geleceğini hedef alan bir operasyon olduğunu düşünüyoruz. Barış sürecini başarıya ulaştıran bir Türkiye bölgede, dünyada siyasi ve ekonomik güç olması birilerinin Ortadoğu yol haritası ve  vaad edilmiş topraklara kavuşma  hayalleri suya düşüreceğinden,Bundan sonraki hedef ve  hamleleri   farklı alan ve  boyutlarda olabilir.
Operasyon süreciyle bir kez daha ortaya çıkmıştır’ki  Türkiye’nin acilen kanunlardaki yasal boşlukları gidermesi zorunlu hale gelmiştir. Aksi halde demokratik kazanımlar,Ekonomideki başarı ve barış süreci bu tür pusu operasyonlarıyla darbe alacaktır. STK Platformu olarak Hükümet ve muhalefet partilerin bu zor dönemde ülkenin geleceğine zarar vereci siyasi eylem ve söylemlerden uzak durulması çağrısında bulunuyoruz” dedi.