KILIÇDAROĞLU:URFA SAHİPSİZSE TÜRKİYE SAHİPSİZDİR

.

SİYASET 23.03.2021 15:41:00 2428 0
KILIÇDAROĞLU:URFA SAHİPSİZSE TÜRKİYE SAHİPSİZDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Büyük Millet Meclisinde bugün yaptığı Grup Toplantısında gündemine Şanlıurfa ve Şanlıurfa’nın sorunlarını aldı. 

Kılıçdaroğlu konuşmasında özelikle Şanlıurfalı esnafların, Belediyede çalışan işçilerin toplu sözleşmesini, devlet hastanelerinde uzman doktor eksikliğini, çiftçilerin elektrik ve su problemlerini, Ebaya erişim sağlayamayan 450 bin öğrencinin yaşadıklarına değindi. Şanlıurfa’nın şuan sahipsiz olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu “Şanlıurfa sahipsizse Türkiye Sahipsizdir. Şanlıurfa’da sorun varsa Türkiye’de sorun ver demektir” ifadelerini kullandı

ÇİFTÇİLERN TAMAMI ŞİKÂYETÇİ

Yıllardır iktidar partisine oy veren Şanlıurfalılara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  geçen hafta Urfa’da bulunan milletvekillerinin sahada çalışma yaptığını, çiftçilerin sorunun had safhada olduğuna şahit olduklarını aktardı. Çiftçinin elektrik ve tarımsal sulama sorunun CHP’li milletvekillerinin Şanlıurfa’da olduğu sırada giderildiğini anlatan Kılıçdaroğlu  Şanlıurfa ile ilgili konuşmasının tamamı şöyle; “ CHP’li Milletvekilleri Şanlıurfa’ya gidince çiftçilere elektrik ve su vermeye başladılar. Bu güzel bir şey. Umarım kesmezler bir daha. Sulama Birliklerin çiftçilerden talep ettiği su fiyatları çok yüksek. Çiftçiler bundan şikâyet ediyor.  Çiftçilerin destekleme alımlarına Sulama Birlikleri ve Elektrik Şirketi el koyuyor. Sözde devlet teşvik veriyor ama onlar gelip bu teşviki alıyorlar. Çiftçilerin tamamı şikâyetçi; Gübre alıyoruz dolarla, tohum, ilaç alıyoruz dolarla. Sürekli zam. Niye? Efendim dolar yükseldi bizde dolarla alıyoruz ondan. Ama çiftçi de diyorki ‘Ben satarken Türk Lirasıyla onda da alıcı bulamıyoruz. Zarar ediyorum diyor.  Urfalı çiftçi de beni iyi dinlesin. Urfalı kardeşlerimler de beni iyi dinlesin.

21’İNCE YÜZYILDA DEVLET HASTANESİNDE UZMAN DOKTOR YOK

 Uzun yıllardır bir partiye koşulsuz oy verdiniz.  AK Partiye oy verdiniz.  Peki nasıl şimdi Urfa? Sahipsiz değil mi?  Şanlıurfa sahipsizse Türkiye sahipsiz demektir. Şanlıurfa’da sorun varsa Türkiye’de sorun var demektir. Esnaf diyor ki ‘ Bana kira yardımı yaptılar ama elektrik faturamı bile karşılamıyor. Hastanelerde uzman doktor yok. 21. Yüzyılda Bir Büyükşehirde, Devlet Hastanesinde uzman doktor yok.Şehir Hastanesinin de 5 kez temeli atılmış ama halen inşaatı devam ediyor.

URFA BÜYÜKŞEHİR 8 YADIR İŞÇİLERLE TOPLU SÖZLEŞME YAPMIYOR

530 bin öğrenciden 450 bini EBA’ya erişim sağlayamıyor. Eğitim alamamış. Ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 8 aydır işçilerin toplu iş sözleşmesini yapmıyor.

ESNAF KARDEŞİM, DEVLET DEĞİL SARAYDA OTURANLAR SENİN YÜZÜNE BAKMAZ
Urfa’ya giden milletvekili arkadaşlarımı şu notu iletiler, bir Urfalı esnafımız aynen şunu söylüyor ‘Paran yoksa karın yüzüne bakmaz. Paran yoksa çocuğun yüzüne bakmaz. Paran yoksa komşun yüzüne bakmaz. Ama en acısı  hem paran yok hem Urfalıysan Devlet yüzüne bakmaz, İnsan yerine koymaz.’  Esnaf kardeşim devlet seninin yüzüne bakmaz değil. Sarayda oturanlar senin yüzüne bakmaz. Devlet olarak herkesin yanında olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da herkesin yanında olacağız. Herkes bunu bilsin”