Kılıçdaroğlu, Fakıbaba için bakın ne dedi?

.

SİYASET 19.11.2021 15:04:00 2137 0
Kılıçdaroğlu, Fakıbaba için bakın ne dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve Şenyaşar ailesi hakkında açıklamalarda bulundu.

“Fakıbaba düzgün bir insan”

AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'yı çok öncelerden tanıdığını söyleyen Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Siyasi otorite haksızlığa karşı sessiz kalırsa, görmezden gelirse aslında en büyük haksızlığı yapmış olur.Öldürülen, eşi ve çocukları öldürülen kadının,   Suruç'ta öldürülen kadının hala elinde adaletle orada beklemesi. Kadıncağız Türkçe bilmiyor. Avukatı bana izah etti. İnsanın biraz vicdanı sızlar. AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba düzgün bir insan. Bürokrat ve doktor iken tanırım. Haksızlığa tahammül edemiyor. Bakın kaç savcı değişti. Haksızlığı kimler tarafından yapıldığını biliyorsunuz. Ben oraya genel başkan yardımcısı arkadaşı görevlendirdim. Gittiler görüştüler, savcıyla görüştüler. Bunu önümüzdeki ay parlamentoya getireceğiz. Kadın eline bir kağıt adalet istiyor. Orada bile izin vermediler.’’ifadelerine yer

“Emine Şenyaşar adalet diye bekliyor”

Kılıçdaroğlu, Şenyaşar ailesiyle ilgili yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti: “Yanlış mahkeme kararları da verilebilir, insanlar mağdur olabilir. Güneydoğu'da hastaneyi basmaları Kadıncağız (Emine Şenyaşar) adalet diye bekliyor. İnsanın içi eziliyor. Bir kadın oğulları gitmiş, kocası hastanenin içinde tüple öldürülüyor. Bununla ilgili dava açılamıyor, davaya gizlilik kararı koyuluyor. Demeliyiz ki burada adalet olmalı, bir hak teslim edilebilmeli. Helalleşme ile hukuku da karıştırdılar. Hukuk ayrı ama helalleşme biraz daha farklı. Helalleşme kucaklaşma, sevgiyi egemen kılmadır. Böyle bakmamız gerekiyor.’’açıklamasında bulundu.


Anahtar Kelimeler: Kılıçdaroğlu Fakıbaba bakın ?