Kediler Hangi İllerde Elektrikleri Kesti?

Yerel seçimlerde özellikle oyların sayım aşamasında yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, soru önergesinde kaç ilde trafolara kedi girdiğini sordu.

SİYASET 4.04.2014 11:52:51 4180 0
Kediler Hangi İllerde Elektrikleri Kesti?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde hangi illerde kedi sebebiyle elektrik kesintileri yaşandığını sordu.

Tanrıkulu, Yıldız’a Kayseri mitingini hatırlatarak, 30 Mart yerel seçimlerisırasında herhangi bir elektrik kesintisi olmayacağı yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, herhangi bir elektrik kesintisinin aynı zamanda AKP’yi de şaibe altında bırakacağı yönündeki sözlerine dikkat çekti.
Yerel seçimlerin gerçekleştiği gün, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere birçok ilde yaşanan elektrik kesintilerinin seçimleri şaibe altında bıraktığını belirten Tanrıkulu, İstanbul’da en az 14 ayrı yerde, Antep, Bitlis, Mardin, Urfa, Eskişehir, Ankara, Antakya ve Aksaray da elektriklerin kesildiğine dikkat çekti.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili yaptığı basın açıklamasında “Espri yapmıyorum, trafoya kedi girdi” demişti.

Sorular
Tanrıkulu, Bakan Yıldız’a şu soruları yöneltti:
* 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde elektrik kesintisi yaşanan il ve ilçe sayısı kaçtır? Elektrik kesintilerinin sebepleri nelerdir?
* Elektrik kesintilerinin çoğunlukla oy sayım esnasında gerçekleşmesi tesadüf müdür?
* Seçimler öncesi elektrik kesintisi olmaması için alınan tedbirler nelerdir?
* Seçimler esnasında gerçekleşen elektrik kesintileri ile ilgili ihmali olan sorumlular hakkında soruşturma açılmış mıdır?
* Elektrik kesintilerini önlemek için kaç ilde bakım-onarım yapılmıştır ve tedbir alınmıştır?
* Seçimlerde tedbir amaçlı kaç bakım-onarım personeli görevlendirilmiştir?
* 2013'te Türkiye’de illere göre gerçekleşen elektrik kesintileri ve sebepleri nelerdir?
* Türkiye’de 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde olduğu üzere, kaç kere aynı anda birçok il ve ilçede elektrik kesintisi gerçekleşmiştir?
* Elektrik trafolarının bakım-onarım süresi ne buca escortdır?
* Bakanlığınız, elektrik dağıtım şirketlerini 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarmış mıdır?
* Yerel Seçimlerin yapıldığı 30 Mart 2014 tarihinde, oy sayımının yapıldığı gece saatlerinde yurt genelinde 35 ilde aynı anda elektrik kesintisi yaşanmasının gerekçesi nedir? Yaşanan bu durumun sorumlusu ya da sorumluları kimdir? Sorumlular hakkında hangi yaptırımlar uygulanmıştır?
* Hangi illerde kedi sebebiyle elektrik kesintileri yaşanmıştır?