Kayseri’de Deprem ve Afet Eğitim Merkezi kurulacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni hizmet döneminde Türkiye’nin deprem gerçeği göz önüne alınarak Deprem ve Afet Eğitim Merkezi kuracaklarını söyledi.

GÜNCEL 6.02.2024 10:55:12 70 0
Kayseri’de Deprem ve Afet Eğitim Merkezi kurulacak

Afet İşleri Daire Başkanlığı’nı kurduklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Afet İşleri Daire Başkanlığı’nı kurduk ama yetmez dedik. Afet Eğitim Merkezi’ni kuracağız. Afet Eğitim Merkezimiz ile her alanda hem çocuklarımız oynayacak, hem eğitilecek, hem de uygulamalar ile bilinçlendirilecek.” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, merkezin özellikle çocuklara eğitim vererek geleceğe hazırlayacağına dikkat çekerek, “Her yaş grubuna yönelik ama asıl eğitim ve öğretimin çocuk yaş grubunda daha etkin olduğu anlayışı içerisinde onları önemseyerek geleceğe hazırlama yönünde gerekli çalışmalarımızı yapacağız.” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Afet Eğitim Merkezi’nde anaokulundan başlayarak çeşitli yaş gruplarına göre eğitimler düzenlenecek. Ayrıca arama kurtarma eğitimi almak isteyen grupların da eğitim ve pratik yapabileceği bir alan oluşturulması hedefleniyor.

Simülasyonlar gerçek hayatta yaşanması mümkün afetler durumunda hayatta kalmayı sağlayan hamleleri öğrenmek ve olası paniğin önüne geçilmesini sağlayacak teknolojiler bütünü olarak eğitim merkezinde hizmet verecek.

 

Hibya Haber Ajansı