Karayılan: Ceylanpınar`dan Kobani`ye koridor açma sözünü verip, yerine getirmediler

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, "15 gündür Ceylanpınar`dan Kobani`ye koridor açma sözünü verip, yerine getirmeme tutumu, bir ambargo ve kuşatma tutumudur" ifadelerini kullandı.

GÜNCEL 8.10.2014 09:34:49 2901 0
Karayılan: Ceylanpınar`dan Kobani`ye koridor açma sözünü verip, yerine getirmediler
PYD Eş Başkanı Salih Müslim, hükümetin Ankara'da "destek sözü" verip tutmadığını söyledi. PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan da "Ankara Müslim'e verdiği sözleri yerine getirmedi" dedi. BBC'ye konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, AKP Hükümeti'nin kendisine Ankara'da "destek sözü" verip tutmadığını söyledi. Müslim, "Türkiye'deki yetkililer telefonlarıma yanıt vermiyor" dedi. PYD Eş Başkanı Müslim, hâlâ Kobani'den kaçmaya çalışan siviller olduğunu bildirdi. Müslim, ABD'nin hava operasyonlarının yardımcı olduğunu, fakat yeterli olmadığını belirtti.

PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan da Müslim'le benzer açıklamalar yaptı. Karayılan, "Bizim duyduğumuza göre bundan iki hafta önce de PYD lideri Salih Müslim’e verilen sözler vardı ancak onlar yerine getirilmedi." dedi. Karayılan, Müslim'in son ziyaretinde de Kobane sözü verildiğini ancak Ankara'nın pratik bir atmadığını söyledi. Karayılan, "15 gündür Ceylanpınar'dan Kobani'ye koridor açma sözünü verip, yerine getirmeme tutumu, bir ambargo ve kuşatma tutumudur" ifadelerini kullandı.

"SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?"

PKK'lı Karayılan, çözüm süreci adı verilen açılım sürecinin denizli escortği noktayla ilgili de konuştu. Karayılan, "Peki çözüm nerede kaldı? Bir taraftan PKK Lideri Apo'yla diyalog ve çözüm süreci tartışmaları, diğer taraftan da 'ben IŞİD ve PKK’yi bir görüyorum' deme tutumu. İkisi nasıl bütünleştirilecek? Süreç nasıl devam edecek? " dedi.