Karamollaoğlu: "Pakistan ve İran arasındaki tırmanan gerilimi kaygıyla takip ediyoruz"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Pakistan ve İran arasındaki tırmanan gerilimi kaygıyla takip ettiklerini ifade etti.

GÜNCEL 18.01.2024 16:59:55 76 0
Karamollaoğlu:

Pakistan ve İran arasındaki tırmanan gerilimi kaygıyla takip ettiklerini ifade eden Karamollaoğlu, "Müslüman İki kardeş ülke arasında cereyan eden saldıların durdurulmasını ve akl-ı selim ile hareket ederek tarafların sorunları masada çözüme kavuşturacağını temenni ediyorum. İslam coğrafyasındaki barışı sağlamak, emperyalizm ve siyonizme karşı birlikte hareket etmek her Müslüman yönetimin görevidir." açıklamasını yaptı.

İsrail'in Gazze'yi işgal girişimiyle başlayıp ABD, İngiltere ve Anglosakson destekçilerinin Yemen'e saldırmasıyla devam eden sürecin Türkiye'deki terör saldırılarına kadar uzandığının altını çizerek şu ifadelere yer verdi:

"Son aylarda cereyan eden hadiseleri tarihî tecrübelerle okuduğumuzda birtakım sinsi planların devreye girdiğini anlıyoruz. "Böl, parçala, yönet" taktigine karşı "birlik, kardeşlik, bütünlük" şuuruyla hareket etmek tek kurtuluş reçetemizdir."

Hibya Haber Ajansı