Karal: “Rahmetli Özal, en güçlü olduğu dönemde sadece 3 il belediyesi kazanabilmişti”

İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Yozgat’ın Şefaatli İlçesinde partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katıldı.

GÜNCEL 7.03.2024 19:09:30 73 0
Karal: “Rahmetli Özal, en güçlü olduğu dönemde sadece 3 il belediyesi kazanabilmişti”

Açılışa katılan Karal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan liderliğinde ülkenin her yerini dolaşarak insanlara dokunmaya ve parti politikalarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin dört bir yanında Ali Babacan liderliğinde DEVA Partisi olarak seçim çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Karal, şunları söyledi:

“Yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Bizler de fellik fellik dolaşarak meramımızı, derdimizi anlatmaya çalışıyoruz, adaylarımızı tanıtıyoruz. Belediye seçimleri, Genel Seçimler gibi görülmemeli. Genel seçimlerdeki tabloyla yerel seçimler hiçbir zaman mukayese edilemez. Yerel seçimlerde özellikle şahıslar, kişilikler ön plana çıkar. Yerel seçimlerde insanlar daha çok ulaşabilecekleri, daha çok dokunabilecekleri, daha çok kendilerine yakın gördükleri, kendilerine hizmetin tez elden ulaştırılabileceğine inandıkları kişilere yönelir ve onlara oy verirler. 1989 yerel seçimlerinde rahmetli Turgut Özal, iktidarının en güçlü olduğu dönemde sadece 3 il belediyesini kazanabilmişti, partisi ANAP 67 vilayetin 64’ünü kaybetmişti. Yakın siyasi tarihimizde bunun birçok örneği var.”

“İnşallah Ali Babacan dönemindeki altın yıllarımızı yeniden yaşayacağız”

Milletvekili Hasan Karal, konuşmasında DEVA Partisi Şefaatli Belediye Başkan adayı Mahmut Ertuğrul’a destek istedi. Ertuğrul’u 31 Mart’ta Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini arzulayan Karal, “İnşallah sizlerin de vereceği destekle ve Allah’ın izniyle DEVA Partisinin Şefaatli’de Mahmut ağabeyimizi belediye başkanı seçeceğiz. Önümüzdeki genel seçimlerde de Genel Başkanımız Ali Babacan’ı bu ülkenin başına getirerek daha önce onun döneminde yaşadığımız altın yıllarımızı yaşamaya devam edeceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı