İZTAŞIT Bergama için eğitim ve hazırlık sürecini tamamladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre edilmesi amacıyla başlattığı “İZTAŞIT” kolaylığında 6’ncı durak Bergama için eğitim süreci ve hazırlıklar tamamlandı.

YAŞAM 25.12.2023 16:07:30 85 0
İZTAŞIT Bergama için eğitim ve hazırlık sürecini tamamladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin her yerinde güvenli, konforlu ve ekonomik toplu taşıma hizmeti sunmak için Seferihisar, Kiraz, Menemen, Yeni Foça ve Ödemiş Kaymakçı’da başlattığı İZTAŞIT projesinin 6’ncı durağı Bergama olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak 2024 Pazartesi günü sefere çıkacak İZTAŞIT Bergama şoförlerini Fuar İzmir’de eğitim sürecinden geçirdi. Eğitimlerde şoförlerin İZTAŞIT uygulamasına geçişteki uyumu, İzmirim Kart ve validatör sistemi, kurumsallık üzerine eğitimler verildi. 

İmzalanan sözleşme sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç, “İZTAŞIT projesinin 6’ncı durağı Bergama olacak. ESHOT Genel Müdürlüğü’müzle birlikte daha güvenli, daha konforlu bir hale getirerek toplam 14 midibüs ve 2 yedek araç olmak üzere 16 araçla toplu ulaşım sağlayacağız.” diye konuştu. 

Bergama’da hizmet vermekte olan bireysel taşımacıların İZTAŞIT ile toplu ulaşıma entegrasyonu için İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, ESHOT Genel Müdürlüğü, Bergama Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası, S.S Bergama Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi ile ortak çalışma yürütüldü.  Bergama İZTAŞIT otobüsleri, “Öğretmenevi – Otogar, Tepeköy – Otogar, Yıldızevler – Otogar, Devlet Hastanesi – Dikili Sultan” hatlarıyla hizmet verecek.

Hibya Haber Ajansı