iyi günler 2. el 3 sandalye ve bir çalışma masası lazım bize varmıdır size..?

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Vedat Polat, Mısır tarımı yapan çiftçilerin zor durumda bırakıldığı ve mağdur edildiği ile ilgili bir basın açıklaması yaptı

YEREL 13.11.2015 12:42:55 2035 0
iyi günler 2. el 3 sandalye ve bir çalışma masası lazım bize varmıdır size..?

Polat basın açıklamasında şöyle dedi : Bildiğiniz bölgemizin tarım bölgesi olması sebebiyle Şanlıurfa il ve ilçelerinde yoğun olarak Mısır tarımı yapılmaktadır. Ama bu yıl mısır fiyatlarındaki düşüş çiftçileri ciddi anlamda mağdur etmektedir. Haziran ayında Toprak mahsulleri ofisi çiftçilerin mağdur edilmemesi anlamında müdahale alım fiyatı açıklamıştır. Ama bu müdahale alım fiyatı ve alım politikası Özellikle Mısırın yoğun ekildiği Şanlıurfa ve Mardin için sözde kalmıştır. 
TMO’NUN ADI VAR KENDİ YOK
Toprak Mahsulleri Ofisi gerek Çukurova’da gerekse Diyarbakır’da açıkladığı müdahale alım fiyatı üzerinden ciddi anlamda Mısır alımı yaparak çiftçilerin mağdur olmasının önüne geçmiştir. Ama toprak mahsulleri ofisi aynı duyarlılığı ve tutumu Şanlıurfa için göstermemiştir ve göstermemeye de devam etmektedir. Her nasıl olduysa Diyarbakır ve Batman çiftçilerinin 1 ay önceki hasatlarından elde ettikleri ürünlerinin büyük bir kısmını Toprak Mahsulleri Ofisi almıştır. Ama TMO tabiri caizse burada mal almamak için çiftçilere her türlü problemi çıkarıyor. Artık bunun sebebi son 10 yıldır tarım bakanlarının Diyarbakırlı olmasından mıdır, yoksa Urfa’nın bu buca escort milletvekili olmasına rağmen sahipsiz olması mıdır, işin orasını siyasilere bırakıyoruz. Siyasilerimizden ve yetkililerden isteğimiz Toprak Mahsulleri ofisinin bölgemize negatif ayrımcılık yapmasının önüne geçilmesi, resmi olarak alım yapması gerekirken, bu olumsuz tutumunu değiştirip bölgede çiftçileri mağdur etmemek için gerçek anlamda alım faaliyete başlaması ve mısır alımı için gerekenleri yapmasıdır.  Bu anlamda, gerek Ziraat Odası gerekse Ticaret Borsası üzerine düşeni yapmalı, çiftçilerin ve üreticilerin yanında olmalı ve gerekli görüşmeleri yaparak, Toprak mahsulleri ofisini bölgede faaliyete geçmesi için çaba göstermelidirler. Aksi halde bundan en büyük zararı başta bölge çiftçileri, sonra ülke tarımı ve ülke ekonomisi görecektir. Çünkü bu ülkede insanlar mısır ekmeyi bırakırlarsa, 10 yıl önce olduğu gibi yurt dışından mısır ithal etmeye mahkûm oluruz. Umarız bu konuda tüm yetkililer üzerine düşeni yaparlar, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin harekete geçmesini sağlarlar ve çiftçilerimizi içinde bulundukları zor durumdan kurtarırlar.