İşte Van Gerçeği?

23 Ekim ve 9 Kasım?da art arda meydana gelen depremlerle sarsılan Van, Vali Aydın Nezih Doğan?ın yaptığı açıklama ile bir yara daha aldı.

YAŞAM 12.05.2014 17:25:28 1826 0
İşte Van Gerçeği?
23 Ekim ve 9 Kasım 2011’ de meydana gelen Van depremlerinde yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Felaketin üzerinden neredeyse 3 yıl geçmesine rağmen hala yüzlerce Vanlı depremzede evsiz ve ‘barınma haklarından yoksun’ durumda.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptığı açıklama ile tekrar konuyu gündeme taşımasının ardından Van Valisi Doğan’dan cevap gecikmemiş, “Konteyner kentte yaşayan 44 ailenin hak iddiası ne kendi hukukumuz ne de evrensel hukuk açısından geçerlidir" şeklinde açıklamada bulunmuştu.

ÇagdaşSes.com’a Van depremi sonrasında yaşanan acıları ve sıkıntıları sanatı aracılığıyla halklara ulaştıran ‘VAN SUPERMAN ARANIYOR’ Belgesel filminin yönetmeni Ahmet Kerem Kaynar anlattı.

Kaynar yaptığı açıklamada, “halk haklı, aileler çok mağdur durumda, aslında valiliğin söylediği gibi ailelere bir yardım söz konusu değil. Valilik tarafından konutlara yerleştirilen vatandaşların maddi durumları bu insanlara göre daha iyiydi, maddi durumu kötü olan aileler konteynerlerden çıkartılmış ve en doğal hakları olan barınma hakkından yoksun bırakılmıştı” şeklinde konuştu.

Depremden sonra orada yaşayan halkların büyük bir yoksulluğun pençesinde ve insanlık dışı koşullarda hayatlarını idame ettirmeye çalıştıklarını kaydeden Kaynar,“ Biz oraya bağımsız sinemacılar olarak gittik, onların durumunu görünce maddi destek sunmak istedik fakat aileler o buca escort onurlular ki destek olma talebimizi geri çevirdiler, devletin olanak sunmaları gerektiğini aktardılar” diyerek şunu ekledi, “Devlet halkının karşısında asla haklı olamaz haklı olan halktır ve mağdurdur” dedi.