İslami STK üyelerine verilen cezalara tepkiler sürüyor

Hür Dava Partisi Ceylanpınar ilçe teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasıyla; Mısır?da Muhammed Mursi?ye, Muhammed Bedi ve Adana?da İslami faaliyette bulunan STK?lara verilen cezaları kınadı.

SİYASET 25.04.2015 10:42:26 1545 0
İslami STK üyelerine verilen cezalara tepkiler sürüyor
Adana'da İslami Sivil Toplum kuruluşu üyelerine verilen cezaları kınayan Hür Dava Partisi Ceylanpınar ilçe teşkilatı Başkanı Adnan Sağlam, Adana’da İslami Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerine verilen 115 yıl cezanın hak adına savunulacak bir tarafın olmadığını söyledi. 
İslami STK temsilcilerine yöneltilen suçlamalar arasında Kutlu Doğum etkinliğine katılmak ve Hz Hüseyin ve Kerbela faciasını anlatan tiyatro sahnelemek gibi faaliyetler olduğunu belirten Sağlam, “Muhammed Mursi’ye verilen 20 yıllık ceza için haklı olarak tepki gösteren bir İktidar Partisi’nin hâkimleri, yasal bir derneğe üye oldukları için Müslümanları 115 yıllık bir cezayla cezalandırdılar. Bir grup Müslüman, namazlı niyazlı Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın ve Bakanların yönettiği ülkede Hz. Hüseyin ve Kerbela Faciasını anlatan bir tiyatro sergiledikleri için 115 yıllık hapis cezasıyla cezalandırıldılar.” dedi.
“Darbeyle yargılananlar serbest bırakılıyor, yasal izinle program yapanlar cezalandırılıyor”
Müslüman yöneticilerin idare ettiği bir ülkede, İslami faaliyet yürüten STK’lara ceza verildiğini belirten Sağlam, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Adında Adalet olan bir partinin yönettiği bir ülkede, insanlar gazete bayilerinde satılan bandrollü ve yasal bir dergiye abone oldukları için 115 yıllık bir cezaya maruz bırakıldılar. Darbe iddialarıyla yargılananların serbest bırakıldığı bir ülkede, yasal izinle program düzenleyen Müslümanlar, Müslüman yöneticilerin idare ettiği bir ülkede 115 yıllık bir cezayla cezalandırıldılar. İktidar, bu cezaların gayretullahı incittiğinin farkında olmalı ve acilen bu durumu düzeltmelidir.”
İslami basının ve STK’ların da artık bu zulümleri görmesi ve duyurması gerektiğini belirten Sağlam, Bu durum karşısında yüreğinde zerre buca escort iman olan herkes sesini yükseltmeli ve tepkisini göstermelidir. Zulme sessizlik zalime payanda olmaktan başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.
KAYNAK: Haberceylanpınar