“İnsan Dünyadır” sergisi İzmirlilerle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sanatçı Figen Gürsoy’un Yaşar Kemal’in bütün kitaplarının derlemesinden oluşan “İnsan Dünyadır” sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

KÜLTÜR - SANAT 9.02.2024 15:13:58 87 0
“İnsan Dünyadır” sergisi İzmirlilerle buluştu

Yaşar Kemal’in kelimelerle dokuduğu Anadolu manzaraları, minyatür sanatıyla İzmir’de sanatseverlerle buluştu.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Yaşar Kemal’in bütün kitaplarını derleyip minyatür sanatına aktaran sanatçı Figen Gürsoy’un “İnsan Dünyadır” adlı sergisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer, “ Birkaç gün önce Osmaniye’deydim. Acıları paylaşmaya ve onları kucaklamaya gittik. Yaşar Kemal’in evine de gittik ve nasıl bir damardan beslendiğini gördük. İnanılmazdı ve hak verdik. Osmaniye’den o topraklardan Yaşar Kemal’in çıkmasına hak verdik. Anadolu’yu bu kadar güzel anlatmasının sebebi de o. Sanatçımız Figen Hanım o sözcükleri, düşleri, gerçekleri ve bütün hikayeyi görselleştirip olağanüstü bir iş çıkarmış. Kitap ve sözcüklerin dışında başka bir sanatı mümkün kılmış. 4 yıllık emek dile kolay. Büyük ustamız Yaşar Kemal’in eşi de bizi bugün de yalnız bırakmadı. İyi ki buradasınız bizi çok onurlandırdınız” dedi.

3 Mart tarihine kadar açık kalacak ve 57 kitabın minyatürlerle anlatıldığı serginin açılış töreninde ayrıca Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, yazar Nedim Atilla, dernek, STK temsilcileri, belediye bürokratları ile sanatseverler katıldı.

Sergiyle birlikte aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları’ndan çıkan “İnsan Dünyadır Minyatürlerle Yaşar Kemal’in Bütün Kitapları” adlı kitap da okuyuculara sunulacak.

Hibya Haber Ajansı