İnce: "Suriyelileri sen gönderemedin de senin belediye başkanların mı gönderecek?"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Ataşehir’de düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma Programına katıldı.

GÜNCEL 19.03.2024 00:23:44 75 0
İnce:

İnce, konuşmasında iktidarı hedef alarak, “Erdoğan diyor ki ‘Benim adaylarımı seçin.’ Peki senin adaylarını seçsinler de enflasyonu sen düşüremedin. Senin adayların mı düşürecek? Dövizi sen düşüremedin. Senin adayların mı düşürecek? Hayat pahalılığını sen engelleyemedin. Senin belediye başkan adayların mı engelleyecek? Suriyelileri sen gönderemedin de senin belediye başkanların mı gönderecek? Bunların hiçbirisi olmayacak. 22 yılda ne olduysa aynısı olacak.” dedi.

Eski Türkiye'nin daha güzel olduğunu belirten İnce, "Bakın önceden iftar masaları vardı. İftar sofraları kurulurdu. Şimdi iftar sofraları iftira sofralarına dönüştü. İftira sofraları… İftar masalarında siyasetten başka bir şey konuşulmaz oldu artık. Geldiğimiz nokta bu. Vallahi kim ne derse desin bence eski Türkiye daha güzeldi. Bakın bir şey daha anlatayım: Partilerin Genel Başkanları televizyona çıkardı, tartışırlardı. Herkes birbirine ‘sayın’ diye hitap ederdi. Ve Türkiye’de sayın denilmesini Ecevit öğretti bu millete. O yıllarda zevkle izlerdik onları. Şu anda nasıl oluyor? Erdoğan televizyona çıktığında bütün kanallar yayını kesiyor, herkes oraya bağlanıyor. Siz stüdyoda sap gibi bekliyorsunuz. Türkiye’nin geldiği nokta bu." diye konuştu.

İnce, Fenerbahçe-Trabzonspor müsabakasında çıkın olaylarla ilgili "Türkiye’de her şey kirlendi arkadaşlar, her şey. Siyaset kirlendi, ticaret kirlendi, televizyonda yapımcılık kirlendi, her şey. Futbol kirlendi. Adam gelmiş seni sahasında yenmiş. Kutlayacak kardeşim bunu. Yenilmeseydin. Çözümü dövmek mi? Böyle bir şey olamaz. Kim kimi yenerse sevincini belli edecek. Öbürü de buna katılacak. Türkiye böyle olmalı. Seçimlerde de böyle olmalı, futbolda da böyle olmalı, ekonomide de böyle olmalı. Geçeni kutlayacaksın. Yeneni kutlayacaksın. Türkiye böyle olmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Çanakkale imkansızı başarmaktır, Çanakkale direniştir" diyen İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

"Seçimden sonra hep birlikte göreceğiz bakın neler olduğunu. Başarabilir miyiz? Vallahi 1915’te Çanakkale’de nasıl başardıysak öyle başarırız. Çanakkale imkansızı başarmaktır. Çanakkale bir direniştir. Çanakkale bir diriliştir. Çanakkale bir var oluştur. Çanakkale olmazı olur kılmaktır. Onun için Çanakkale’de atalarımız nasıl yaptıysa aynısını yapacağız. Başaracağız. Başaracağız. Başaracağız."

Hibya Haber Ajansı