İmamoğlu: “Oy verse de vermese de insan sevilmez mi?”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ayhan Koç ile pazar ziyareti yaptı, daha sonra 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin sembol isimlerinden Mahruze Keleş’in Sultanbeyli’deki evinde ziyaret etti.

GÜNCEL 9.03.2024 18:02:19 84 0
İmamoğlu: “Oy verse de vermese de insan sevilmez mi?”

İmamoğlu, Koç ile vatandaşların öneri, şikayet ve taleplerini dinledi, destek ve temennilerini aldı. Saha sonra, Koç ve beraberindekilerle, 31 Mart 2019 yerel seçim kampanyasının, 16 Ocak 2019’da gerçekleştirdiği ilk pazar ziyaretinde tanıştığı Mahruze ve Hasan Keleş’in evine konuk İmamoğlu, ana mönüsünde ketenin bulunduğu  sofrada ağırlandı.

İmamoğlu, kendisini, “Senin için sabaha kadar yatmadım. Vallahi senin sevdiklerini hep yaptım” sözleriyle karşılayan Keleş’e sofrayı göstererek, “Ne güzel şeyler yapmışsın.” dedi.

Esprilerin ve kahkahaların bolca olduğu sohbetin son bölümlerinde ''Mahruze hanımcığım, oy verecek misiniz? 2019’dan beri bu soruyu çok merak ediyoruz.'' sorusuna Keleş’in yanıtı, ''E dedim ya, seninleyim dedim.''oldu.

Daha sonra Keleş’e, ''O zaman önce gönlünüzü, şimdi oyunuzu mu kazandı?'' sorusunu yöneltilince, araya giren İmamoğlu, ''Önce duasını, sonra gönlünü, sonra oyunu.'' dedi. Keleş, İmamoğlu’nu, ''Doğru, evet. Allah'a kurban olayım. Allah ne derse, o olur.'' sözleriyle onayladı.

İmamoğlu, evden ayrılırken, ''Herkesin oyunu alırım demiştiniz dün yine meydanlarda. En zor AK Parti seçmeni Mahruze Keleş'in de oyunu almış gibi görünüyorsunuz.'' şeklindeki ifade sonrası şöyle konuştu:

''Şöyle, hep söylerim, insana emek önemli. İnsanın gönlüne girmek önemli. İnsanın duasını almak önemli. Ben hep diyorum; önce duasını alırsın, sonra gönlünü kazanırsın, sonra oyunu alırsın. Oy nasip. Yani ben şöyle, ‘Oyunu istiyorum. Oy oy oy…’ Yani oy verse de vermese de insan sevilmez mi? Ben herkesi seviyorum. Oy verse de olur, vermese de olur. Ama bugün ‘Oyumu vereceğim’ diyorsa, Allah razı olsun. Ben de ona layık olurum yani.” 

İmamoğlu ve Keleş’in hikayesi 

31 Mart 2019 yerel seçim kampanyasının temeline, “partisinin en az oy aldığı ilçelere ziyaretleri” oturtan İmamoğlu’nun pazarda karşılaştığı, o dönemde 60 yaşında olan Mahruze Keleş ile yaşadığı diyalog, İstanbul kadar, tüm Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

İmamoğlu’nun siyasetçi olduğunu öğrenen Keleş, diyalogun başında hayat pahalılığından yakınmış ve CHP adayına nereli olduğunu sormuştu. İmamoğlu’ndan “Trabzon” cevabını alan Keleş, “Ben de Gümüşhaneliyim.” yanıtını vermişti.

İmamoğlu’nun CHP adayı olduğunu öğrenen Keleş, “Sen Tayyip Erdoğan’a bağlı değilsen, sana oy yok.” karşılığını vermişti. Keleş, İmamoğlu’nun, “Ben CHP’nin, İBB başkan adayıyım” demesi üzerine, “Yok yok, onlardan iş olmaz. Sana börek, kete yaparım, ama oy vermem.” demişti.

Bunun üzerine İmamoğlu, “Senden oyunu değil, duanı istiyorum. Seçimi kazanacağım ve evinize geleceğim, böreklerinizi, ketelerinizi yiyeceğim, enerji alıp, 5 yıl deli gibi çalışacağım.'' ifadesini kullanmıştı.

Başkan olduktan sonra sözünü tutan İmamoğlu, Keleş'i 6 Ağustos 2019’da, Sultanbeyli Turgutreis Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etmişti. İmamoğlu’nun ardından, dönemin AK Parti İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Keleş ailesinin evine ayrı ayrı ziyaretlerde bulunmuştu. 

Hibya Haber Ajansı