İmamoğlu: “İBB’deki kadın yönetici ve çalışan sayısını yüzde 150 oranında artırdık”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte Artİstanbul Feshane’de düzenlenen 'Kadınlar Günü Etkinliği'ne katıldı.

GÜNCEL 8.03.2024 17:20:44 30 0
İmamoğlu: “İBB’deki kadın yönetici ve çalışan sayısını yüzde 150 oranında artırdık”

İmamoğlu, Artİstanbul Feshane’de katıldığı Kadınlar Günü Etkinliği'nin ardından oyuncu Derya Baykal’ın moderatörlüğünü yaptığı panele de konuk olarak açıklamalarda bulundu.

Yağmurdan dolayı etkinliğin içeri alındığını hatırlatan İmamoğlu, “Ama olsun; yağmurun bereketi bize lazım. Açıkçası seviniyoruz yağmur yağınca. Çünkü toprakların ihtiyacı var, barajlarımızın ihtiyacı var. Her yönüyle mevsimin normalini yaşamak gibi bir özlemimiz var. Mesela bu sene neredeyse kış görmedik. Yani bir kar yağışı yaşamadık. Ama neyse ki yağmurun şiddeti, özellikle barajlarımızı oldukça doyurdu. Bugünkü yağmur da sevindirici. Kadınlar Günü'ne denk geldi bereket. O da ayrı bir güzellik. Bütün kadınların emeğinin karşılığını aldığı bir dünya olsun isterim” dedi.

“Kadının iş hayatındaki yerini güçlendirmek sorumluluğumuz”

İmamoğlu, kadının iş hayatındaki yerini güçlendirmenin, kendileri için büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Bunu yapmaya gayret ediyoruz. Fırsat eşitliğini sağlama gayreti içinde oluyoruz. Bu anlamda meslek kollarını kadınlara açarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, ülkenin diğer kurum kuruluşlarına da örnek olma gayreti içerisinde olduk. Şöyle ifade edeyim: İşte otobüs şoförü kadın olur mu? Olur. Bal gibi oluyor işte. İstedik, oldu ve çalışıyorlar ve de başarılılar. Dün, eşimin İstanbul Vakfı'yla birlikte hazırladıkları programda itfaiye eri bir kadın, kendini anlattı. İlk kez biz kadın kontenjanı koyduk ve kadın itfaiye erlerimiz oldu. Mükemmel çalışıyorlar yani. Dolayısıyla, meslekleri kadınlara kapalıymış gibi yaptığınızda, alanı daraltıyorsunuz ve kadınlar o fırsatı yakalayamıyor.”

İBB’deki kadın yönetici ve çalışan sayısını, önceki döneme göre yüzde 150 oranında artırdıkları bilgisini paylaşan İmamoğlu, bu anlamda özel çaba gösterdiklerine vurgu yaptı.

“Hem helalleşip hem de yetki istiyoruz”

İmamoğlu, şehrin insanlarına hayran olduğuna değinerek, “Çeşitliliğine hayranım. Kültürlerine hayranım. İnançlarına saygılıyım. Yaşam biçimlerine saygılıyım. Onların rahatını ve huzurunu sağlamak da benim görevim. Umut ederim, bu görevimi en iyi şekilde yerine getirmişimdir. Seçim sürecinde kendimi şöyle tarifliyorum: Vatandaşlarımızın karşısına çıkınca, bunun adı hem bir helalleşme, helallik istemek gibi hem de bir sonraki 5 yıla da dönük umutlu bir şekilde yol yürüme ve yetki isteme. Hem helalleşip hem de yetki istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı