İmamoğlu: “Çocuklarımızın geleceğini düşünmek bir yönetici için en kutsal görev”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kurum tarihinde sıfır olan kreş sayısını, 11 farklı ilçede açılışı yapılan 11 yeni kreşle birlikte, 100’e çıkardı.

GÜNCEL 16.02.2024 18:43:40 110 0
İmamoğlu: “Çocuklarımızın geleceğini düşünmek bir yönetici için en kutsal görev”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ekrem İmamoğlu, kreş açılışında konuştu.

Çocuklar sahnedeyken mikrofona davet edilen İmamoğlu, miniklerin arasında yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Çünkü ben, şu an yanımda bulunan çocuklarımızın her birinin gelecekteki İstanbul Belediye Başkanı ya da gelecekteki bir bilim insanı ya da gelecekteki çok değerli bir eğitimci, mesleğini en iyi yapan bireyler olması noktasındaki yolculuğun başarılı çocukları olduğunu düşünüyorum. Bizim 2019 yılında bu kreşler vaadimizi söylediğimizde, hafife aldıklarını lütfen hatırlayınız. Zannettiler ki, Ekrem İmamoğlu ve arkadaşları bunu vaat edecekler ve ondan sonra da unutacaklar. Öyle bir şey yapmadık tabii. Biz, samimiyiz. Onlar gibi, 25 yıl unutup, bugün seçimden önce -ceyiz, -cağız demiyoruz. Biz söyledik; yaptık.”

“Bizi küçümsediler”

İmamoğlu gerçekleştirdikleri projelere değinerek, “Bizi yine küçümsediler. Hatırlayınız; kreş dedik, küçümsediler. Hiç yoktu; 100’ü aşkın kreşimiz var. Tek bir yurt yatağımız yoktu çocuklarımız için, gençlerimiz için. Eylül ayı itibariyle 6bin yatağa geçiyoruz. Şu an 5 bin 200 gencimiz var yurtlarımızda. ‘Süt dağıtacağız’ dedik. ‘Hani nerede? Süt dağıtacaktınız, göremedik’ dediler. Çünkü biz, göstererek dağıtmadık. Yüz binlerce çocuğumuza süt dağıttık milyonlarca litre. ‘Burs vereceğiz’ dedik. ‘Hayır veremezsiniz ki, ‘Yasa engel’ diye bağırdınız’ dediler. Biz, bu sene tam 750 milyon lira bütçe ayırarak, gençlerimize burs verdik. Peki sadece onunla mı? İstanbul Vakfı üzerinden 3 bin kız öğrencimize burs veriyoruz. Sadece onunla mı? Yine 100 bini aşkın ilk, orta, lise öğrencilerimize, destek bursu veriyoruz. Sadece o mu? Değil. Ne yazık ki kötü yönettikleri ekonominin, insanların yaşamlarını zorlaştırdığı bu dönemde dedik ki, ‘4 yaşına kadar çocuğuyla annelerimiz, bu şehirde daha huzurlu yaşasın. Onlara çocuklarıyla birlikte seyahat ederken ücretsiz ‘Anne Kartı’ vereceğiz’ dedik. Verdik. Hem de kaç tane biliyor musunuz? 650 bin annenin cebinde kart var” açıklamasında bulundu.

“Allah aşkına; bütün bu hizmetleri verirken kime, bir kişiye bile, partisini sorduk mu? Düşüncesini sorduk mu? Başka bir şeyi sorduk mu? Sormayız” diyen İmamoğlu, “Bizim insanımız aynı. Bizim insanımız, bizim insanımız, bizim annemiz. Bu evlatlar, bu çocuklar, anneleri, babaları var. Allah o annelere, bu çocukların güzel geleceklerini görmeyi nasip etsin. Ama ya bu şehrin çocukları ya bizim çocuklarımız? Onun için hangisine ayırt edebiliriz? Öyle bir şey yok. Allah şahit; biz, milletin her evladını evlat kabul ediyoruz. Şehrin hangi imkanı varsa da onu dağıtıyoruz. Bunu her yerde anlatacağım, sıkılmadan. Kürsüye çıkıp dedi ki… Bunu bize bakarak söyledi, milletimize bakarak söyledi. ‘Sen’ dedi, ‘Anne Kart verecekmişsin, -ben ilave yapıyorum, süt dağıtacakmışsın, kreş yapacakmışsın- kimin parasını kime veriyorsun’ dedi. Ben de o kadar temiz bir cevap verdim ki: ‘Vallahi billahi milletin parasını millete veriyorum’ dedim” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı