İDLİB'DEN YÜREKLERİ YAKAN HABER: 33 ŞEHİDİMİZ VAR

.

GÜNCEL 28.02.2020 09:44:00 2559 0
İDLİB

Gelen son dakika haberine göre; İdlib'deki hava saldırısında 33 Türk askeri şehit düştü. Hastanedeki yaralı askerlerin hayati tehlikesi bulunmuyor. Milli Savunma Bakanı Akar ve komutanlar, Ankara'daki Güvenlik Zirvesi'nin ardından sınırın sıfır noktasına gitti..

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de 33 askerin şehit olduğu hain saldırının ardından tüm gelişmeleri anbean canlı blogla aktarıyoruz.

05.35 : Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek terör devletinin başı Esed ve rejim unsurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir."

05.00 : İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "TBMM'de kapalı oturum olması faydalı. Cumhurbaşkanı’yla görüşme yaptım, ben aradım sadece bilgi aldım. Paylaşmam doğru olmaz."

BAKAN AKAR VE KOMUTANLAR SINIRA GİTTİ

04.40 : Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Suriye sınırının sıfır noktasına geldi.

Ankara'daki Güvenlik Zirvesi'nin ardından sınıra giden Akar ve komutanlar, İdlib'deki rejim hedeflerine yönelik kara ve hava destek vasıtalarıyla gerçekleştirilen harekatı yerinde sevk ve idare ediyor.

BAHÇELİ: DÜŞMAN GÖRÜLDÜĞÜ YERDE EZİLMELİDİR
04.30 : MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Düşman görüldüğü yerde ezilmelidir. İdlib'e kara ve hava operasyonu süratle icra edilmelidir. MHP, hükümetin alacağı siyasi, askeri her karar, her uygulamanın, her tasarrufun bedeli ne olursa olsun yanında duracak, destekçisi olacaktır.

Rusya Federasyonu bizim tarafımızdan malum olan menfur ve meşum yüzünü bir kez daha göstermiş,Türkiye’ye karşı beslediği gizli husumeti açıkça ifşa etmiştir. Katil Esad cinayet ve rezaletleriyle resmen düşman kampa yerleşmiş, nefretin ve şiddetin yegane failine dönüşmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü askeri müdahale hakkını ve mücadele kararını haklı ve meşru görmektedir.

Sınır kapılarının açılması da isabetli bir hamledir. Gelişmelerin silahlı çatışmadan sıcak savaşa dönüşme konusu Türkiye’nin meselesi olmaktan artık çıkmış, kan döken rejim unsurlarının bulundukları her yerde cezalandırılmaları Türk tarihine ve maşeri vicdana karşı ertelenemez bir sorumluluk halini almıştır."

 

Urfadasın Haber