İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AKÇAKALE BELEDİYESİNİ MERCEK ALTINA ALDI

.

YEREL 20.05.2021 09:36:00 1134 0
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AKÇAKALE BELEDİYESİNİ MERCEK ALTINA ALDI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Akçakale Belediyesi’nin ihalelerine ilişkin TBMM’ye sunulan soru önergesinin ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Önergenin verildiği tarihe kadar yapılan toplam 13 ihale için denetçi görevlendirildi...

Akçakale Belediyesi, son aylarda sık sık yolsuzluk iddialarıyla anılmaya başlandı. Valiliğin ihalelerine ilişkin inceleme başlattığı Akçakale Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından da mercek altına alındı. 
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Ekim 2020’de TBMM’ye sunduğu soru önergesinin ardından Akçakale Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleler için denetçi görevlendirildi. 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla soru önergesine karşılık TBMM Başkanlığına verilen yanıtta, Ekim 2020 tarihine kadar 13 ihale düzenlendiği ve bu ihaleler için kontrolör görevlendirildiği bildirildi. Yazılı cevapta ihalelerin ne şekilde düzenlendiği ve kimler tarafından alındığı da belirtildi.
Ayrıca Valilik tarafından da Akçakale Belediyesi’nin düzenlendiği ihalelerle ilgili inceleme başlatıldığı hatırlatıldı. Tanal, 31 Mart 2019 tarihinden o güne kadar Akçakale Belediyesi tarafından düzenlenen ihalelere ilişkin soru önergesini 26 Ekim 2020 tarihinde meclise sunmuştu.